הסכם עם האוצר: אוכלוסיות חלשות יקבלו תוספת של 450 שקל למענק החג
התחייבות האוצר למענקים הוקראה בדיונים עם ועדת הכספים הזמנית. סוכם כי 350 אלף קשישים, עניים וסיעודיים יקבלו 950 שקל במקום 500 שקל. חיילים משוחררים בודדים שאיבדו את העבודה יקבלו מענק של עד 5,000 שקל
שתי הטבות נוספות לאוכלוסיות חלשות הושגו הלילה במהלך דיוני ועדת הכספים הזמנית באוצר, בראשות ח"כ עודד פורר מישראל ביתנו, לאישור הגדלת מענקים בסך 90 מיליארד שקל.
- הממשלה אישרה את המענקים לעצמאים לחודש מרץ
- השינויים במענק לעצמאים: גיל הזכאות ירד ל-20, מועד פתיחת העסק - אוגוסט 2019
- מתנות/הלוואות/מענקים במסגרת התא המשפחתי המורחב בעידן הקורונה
לדרישת ח"כ איציק שמולי מהעבודה, 350 אלף קשישים, עניים או סיעודיים יקבלו תוספת של 450 שקל למענק החג, כלומר יקבלו 950 שקל במקום 500 שקל.
לדרישת ח"כ יוליה מלינובסקי מישראל ביתנו, אלפיים חיילים משוחררים בודדים שאיבדו את העבודה יקבלו מענק של עד 5,000 שקל. שתי ההטבות עוגנו בהתחייבויות של האוצר שהוקראו בוועדת הכספים הזמנית.
כזכור החליטה הממשלה על מענק חג של 500 שקל לכל ילד, קשיש ונכה. לדרישת שמולי יתווספו 450 שקל נוספים לכ-350 אלף קשישים סיעודיים וקשישים מקבלי השלמת הכנסה. עלות ההטבה היא כ-160 מיליון שקלים. שמולי אמר ש״קשישים רבים נמצאים במצוקה גדולה ובמחסור של ממש. זה המעט שנוכל לעשות עבורם בחג".
חיילים רבים שהשתחררו מהצבא בשנה האחרונה ואיבדו את העבודה לא צברו זכאות לדמי אבטלה. חיילים משוחררים בודדים או נטולי עורף כלכלי יקבלו מענק של עד 5,000 שקל לחודשיים, כלומר 2,500 שקל לחודש בהתאם למועד אובדן העבודה. ההטבה היא עד 10 מיליון שקל. "אלה לא סכומים מטורפים אבל לא היה קל להוציא אותם", אומרת מלינובסקי. לדבריה, כרגע מחפשים מנגנון להעברת הכספים והדבר יעשה כנראה באמצעות משרד הביטחון.