משבר הקורונה
משבר הקורונה: נתניהו שלח את האוצר להגדיל את הסיוע ל-80 מיליארד שקל
הסתיים הדיון בין ראש הממשלה לבכירי האוצר, שהציגו תוכנית סיוע למשק בהיקף של 40 מיליארד שקל, הכוללת בין היתר תשלום דמי אבטלה שמוערכים ב-10 מיליארד שקל, סיוע לעסקים בהיקף 8 מיליארד שקל והגדלת תקציבי בריאות. נתניהו דרש להכפיל את הסכום
הסתיים הדיון על חבילת הסיוע שהתקיים הערב (ה') בין בכירי האוצר וראש הממשלה. נתניהו שלח את בכירי האוצר לגבש תוכנית סיוע מורחבת יותר בהיקף של 80 מיליארד שקל, בעוד שאלו הציגו תוכנית שלטענתם עומדת על כ-40 מיליארד שקל.
- מימוש מזערי של הכספים בקרן ההלוואות לעסקים שנפגעו מהקורונה
- עיקרי התוכנית הכלכלית להתמודדות עם הקורונה: דמי אבטלה משופרים ומענק לעצמאים
- מסתמן: מענק של עד 4,000 שקל בחודש לעובדים אחרי גיל 67 שהוצאו לחל"ת
התוכנית שהציגו באוצר כוללת דמי אבטלה שעל פי הערכות האוצר יגיעו ל-10 מיליארד שקל, קרן הסיוע לעסקים קטנים ובינוניים בערבות מדינה שעומדת על כ-8 מיליארד שקל והגדלת תקציבים לבריאות ולצרכים נוספים.
מוקדם יותר היום חשף "כלכליסט", כי במסגרת העסקים שיפוצו ייכנסו עסקים עם מחזור שנתי של עד 1.5 מיליון שקל. זאת בעוד שבשלבים מוקדמים יותר ביקשו באוצר להגביל את הפיצוי לעסקים בעלי מחזור של מאות אלפי שקלים בלבד.
במשרד האוצר וברשות המסים צריכים לאשר את המתווה עם ראש הממשלה, מה שעשוי להגדיל בסופו של דבר את התקרות המגבילות את הסיוע בהתאם למחזור ולרווח השנתי. עוד מתכננים באוצר להקל על עסקים לקבל הלוואות מהקרן בערבות המדינה דרך הפחתת הערבות העצמית של העסקים שעומדת היום על 10% וכן לשפר את הריביות המוצעות לעסקים.