מימוש מזערי של הכספים בקרן ההלוואות לעסקים שנפגעו מהקורונה
עד היום הוגשו 2,000 בקשות לקרן הסיוע, שבה היקף הכספים גדל מ-2 מיליארד ל-4 מיליארד שקל, ונרשמו 97 אלף כניסות לאתר. אולם מספר האישורים שניתנו עומד על עשרות בלבד ומסתכם בכמה מיליוני שקלים
בזמן שבמשרד האוצר מתכננים להרחיב את קרן ההלוואות בערבות באמצעות הבנקים, ל"כלכליסט" נודע כי בינתיים היקף הניצול של הקרן שהוקמה לפני שבועיים על ידי החשב הכללי, כמעט ואפסי.
- האוצר יקצה 2.5 מיליארד שקל לעסקים שנפגעו ממשבר הקורונה
- הפיקוח על הבנקים לבנקים וחברות האשראי: תפעלו באופן פרואקטיבי לסייע למשקי בית ועסקים
- חברות כרטיסי האשראי מבקשות להצטרף לקרן ההלוואות לעסקים בערבות המדינה
בעוד שהקרן הורחבה מ-2 מיליארד ל-8 מיליארד שקל, בפועל הניצול עומד על מיליונים בודדים. כך נודע ל"כלכליסט". במשרד האוצר מסרבים להשיב לגבי מספר ההלוואות שאושרו והיקף הסכומים שניתנו. עד היום הוגשו כ-2,000 בקשות לקרן הסיוע והראו התעניינות של כ-97,000 (יוניק) כניסות לאתר אולם מספר האישורים עומד על עשרות בודדות ומיליוני שקלים.
כאמור אמנם הקרן הוקמה כבר לפני שבועיים, אולם רק בשבוע האחרון החלו לפעול לבחון את הבקשות, כאשר מצידם של העסקים, המצוקה בוודאי לא חדשה, וסיוע תזרימי דרך הלוואה כבר נהיה עניין דחוף לחלק מהעסקים, אלו שאין להם כיסים עמוקים. אחת הטענות שעלתה היא כי הסיבה לאישורים האיטיים הם לאור כך שרק שני משרדי רואי חשבון אחראים על בדיקת הבקשות והטיפול בהן.
לכלכליסט נודע כי העסקים שפנו לבקש אשראי מהקרן כוללים שלל תחומים: החל מסוכנויות נסיעות, מורי דרך, תחום הפרסום, הובלות והיסעים, מסעדות ובתי קפה ועד רואי חשבון, מהנדסים, ואדריכלים. בנוסף פנו לקרן גם רופאי שיניים, עיניים, פלסטיקאים שהמרפאות שלהם סגורות.