$
משפט

בלשכת עוה"ד בודקים: איך קרה שהמבקרת לשעבר לא פרסמה דו"ח במשך שבע שנים

ועדת הביקורת בלשכה, שהחלה לפעול לפני חודשים אחדים, הזמינה את עו"ד נורית ליברמן לספק הסברים על אופן עבודתה. בשנה שעברה חשף כלכליסט כי ליברמן הועסקה בלשכה כשבע שנים בתפקיד המבקרת, בעלות שכר של 350 אלף שקל לשנה, מבלי שפרסמה ולו דו"ח ביקורת אחד

ענת רואה 14:0026.01.20

ועדת הביקורת בלשכת עורכי הדין, שהחלה לפעול לפני חודשים אחדים, הזמינה את מבקרת הלשכה הקודמת עו"ד נורית ליברמן לספק הסברים על אופן עבודתה. בשנה שעברה חשף כלכליסט כי עו"ד ליברמן הועסקה בלשכה שבע שנים בתפקיד המבקרת, בעלות שכר של 350 אלף שקל לשנה, מבלי שפרסמה ולו דו"ח ביקורת אחד. לשכת עורכי הדין לא טרחה במשך שנים למנות ועדת ביקורת, שתפקידה לבחון את תוכנית העבודה של המבקרת.

 

עו"ד נורית ליברמן עו"ד נורית ליברמן צילום מסך פייסבוק

 

לאחרונה העבירה ועדת הביקורת, באמצעות יו"ר הוועדה עו"ד רחל לויתן ומ"מ היו"ר עו"ד נור רסלאן, החלטה והודעה לראש הלשכה אבי חימי ולכל חברי המועצה הארצית, שבה נכתב כי הוועדה נפגשה עם המבקרת היוצאת (שפרשה באוקטובר 2019), והגיעה למסקנה כי "היעדר הביקורת הפנימית המוחלט בלשכה בשנים 2019-2012 הוא כשל חמור של הלשכה ושל מוסדותיה". בראש הלשכה עמדו בשנים הללו עו"ד דורון ברזילי (עד 2015) ועו"ד אפי נוה (עד ינואר 2019). בראש המועצה הארצית בלשכה עמדה עו"ד חוה מרצקי, שאף היתה מועמדת הלשכה לתפקיד שופטת בית משפט מחוזי.

 

ליברמן מצדה טענה כי החלה בדיקות בנושאים שונים, אולם גורמים בלשכה ביקשו ממנה להפסיק את הבדיקה בטענה שמדובר בבדיקות בעלות אופי פוליטי. כך, למשל, קרה כשביקשה לבחון כיצד מוחזקים עודפים כספיים של הלשכה בבנקים. כשהמבקרת נשאלה מי ביקש ממנה להפסיק את הבדיקה, לא הסכימה להשיב לשאלה. לדבריה, בעניינים אחרים היא מצאה מיוזמתה כי נושאי הבדיקה שבהם התבקשה לעסוק נובעים ממניעים של ניגוח פוליטי, ולכן חדלה לעסוק בהם. עוד טענה כי היתה בלשכה מדיניות של מניעת ביקורת אפקטיבית.

x