המדינה מבקשת צו מניעה נגד השבתת מערכת החינוך בתחילת שנת הלימודים
במסגרת הבקשה, שהוגשה נגד כוונת הסתדרות המורים להשבית את הלימודים בבתי הספר היסודיים, חטיבות הביניים והגנים, טוענת המדינה כי יש קושי להיענות לדרישות המורים בעת ממשלת מעבר, וכי הם חזרו בהם מההסכמות שעליהן היו חתומים. הסתדרות המורים: "שלטון פקידי האוצר מעוניין להמשיך בעושק המורים"
פרקליטות המדינה מבקשת מבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב להוציא צווי מניעה כנגד השביתה המתוכננת של מורים בבתי הספר היסודיים, בחטיבות הביניים ובגני הילדים. זאת, לטענת המדינה, מאחר שבעת ממשלת מעבר יש קושי ממשי להיענות לדרישות המורים, והסתדרות המורים עצמה חזרה בה מההסכמות שעליהן היא חתומה. הפנייה לבית הדין נעשתה למרות שהמשא ומתן בין המדינה למורים נמשך.
- הלמ"ס: 56% מהמורים החדשים למתמטיקה לא עשו בגרות של 5 יחידות
- המדינה: ארגון המורים מנסה לנצל את תקופת הבחירות
- ארגון המורים מאיים: "לא נפתח את שנת הלימודים בתיכונים ב-1 בספטמבר"
במקביל נערך היום דיון בבית הדין האזורי לעבודה בירושלים בבקשה למתן צו מניעה שהגיש מרכז השלטון המקומי כנגד כוונת ארגון המורים העל יסודיים להשבית את מערכת החינוך התיכונית. גם בעניין זה טרם ניתנה החלטה.
הסתדרות המורים מאיימת להשבית את הגנים, את בתי הספר היסודיים ואת חטיבות הביניים בתחילת שנת הלימודים, אם לא ייענו שתיים מדרישותיה - האחת לשנות את מנגנון חישוב ימי המחלה, בעיקר כדי להגדיל את פדיון ימי החופשה בפרישה, והשנייה - לשנות את מנגנון חישוב השכר הקובע לפנסיה תקציבית. יצוין כי ההסכם הקיבוצי של הסתדרות המורים הסתיים בסוף יוני, אך בשל מערכת הבחירות לא ניתן לנהל משא ומתן על הסכם חדש.
מהסתדרות המורים נמסר כי "הפניה לבית הדין מעידה כי שלטון פקידי האוצר מעוניין להמשיך בעושק עובדי הוראה עם אישור מבית הדין. זאת, באמצעות נטרול אחד מהכלים שיש לעובדי הוראה במאבק להשבה של מה שנגזל מהם שלא כדין במשך שנים. אנו מקווים שבית הדין לא ייתן יד לשערוריה הזאת ויאפשר לעובדי ההוראה להמשיך במאבק".
בהסתדרות המורים אומרים ש"אנו בטוחים שגם שופטי בית הדין אינם מעוניינים שהמחנכים של ילדי ישראל יגיעו ב-1 בספטמבר זועמים וממורמרים לבתי הספר כי לא משלמים להם פנסיה כראוי וכי ממשיכים לנכות להם מהשכר 1.4 ימים בממוצע על כל יום מחלה". בהסתדרות המורים שבו וקראו "לראש הממשלה להתערב במשבר בדחיפות. לא ייתכן שמשבר במערכת החינוך, ערב פתיחת שנת הלימודים, לא יקבל את מלוא תשומת ליבו".
אתמול החליפו הצדדים האשמות על אופן ניהול המשא ומתן. בהסתדרות המורים טענו ש"משרד האוצר אינו מקדם את המשא ומתן בתום לב, אלא מורח את הזמן. בעוד הם יושבים עם נציגי הסתדרות המורים בפגישה, פקידים אחרים עסוקים בהכנת הבקשות לצווי מניעה".
מזכ"לית הסתדרות המורים יפה בן דויד אמרה ש"לא ניתן לאף גורם להתייחס ככה לעובדי הוראה. עם כל הכבוד ויש לנו הרבה כבוד לפקידי האוצר, גם הם מחויבים לפעול לפי הסכמים וחוקי המדינה. אף פקיד לא נמצא מעל החוק".
באוצר ענו ש"למרות ההצעות הרבות שהוגשו בימים האחרונים להסתדרות המורים, נקלע המשא ומתן למבוי סתום. מתוך דאגה לתלמידים ולציבור ההורים, נערכת המדינה להגשת צווי מניעה על מנת להבטיח את פתיחת שנת הלימודים כסדרה. עם זאת, במשרד האוצר משוכנעים כי רצון טוב של הסתדרות המורים, והבנת המציאות הכלכלית בשעה זו יבטיחו הגעה להסכמות בימים הקרובים".