המדינה: ארגון המורים מנסה לנצל את תקופת הבחירות
בתשובת המדינה לדיון בצווי המניעה נגד שביתת ארגון המורים היא מאשימה את ארגון המורים בשיבוש התנהלות מערכת החינוך בניגוד להסכמים הקיבוציים ומבקשת מבית המשפט להביע "שאט נפש" מהתנהגותו
- ארגון המורים מאיים: "לא נפתח את שנת הלימודים בתיכונים ב-1 בספטמבר"
- יו"ר ארגון המורים נגד משוב: "המורים אינם שפני ניסיון"
- ארגון המורים: נשבית את בתי הספר לאחר החגים אם לא תושלם רפורמת עוז לתמורה
ביום רביעי שעבר כינס יו"ר ארגון המורים רן ארז מסיבת עיתונאים בה הודיע על הכרזת סכסוכי עבודה לקראת תחילת שנת הלימודים על שורה ארוכה של נושאים במטרה להשבית את תחילת שנת הלימודים. זאת למרות שהארגון חתום על הסכם קיבוצי עד 2022 שבו התחייב לשקט תעשייתי. ביום חמישי הגישו מרכז השלטון המקומי ועיריות תל אביב-יפו, ירושלים וחיפה בקשה לצו מניעה לשביתה והאשימו את הארגון כי הוא מתנהל ב"חוסר תום לב קיצוני".
היום הגישה פרקליטות המדינה את תשובת המדינה לבקשה. היא מבקשת "שלא להסתפק במתן הצווים אלא לבטא את מורת רוחו של בית הדין הנכבד מאופן התנהלותו החוזרת ונשנית של ארגון המורים ומדפוס הפעולה הפסול שהגיעה העת לשים לו סוף. המדינה מבקשת שיושתו על ארגון המורים הוצאות בשיעור שיביע את שאט הנפש מהגדשת הסאה של הארגון".
בתשובה המדינה, שהגישה עו"ד יעל ברלב מהמחלקה למשפט עבודה בפרקליטות המדינה נטען ש"עולה החשש שארגון המורים מבקש לנצל את התקופה שלפני הבחירות לכנסת ה-22 כדי לנסות להשיג הישגים בדרכים לא מקובלות". בפרקליטות מציינים ששביתה של ארגון עובדים אינה יכולה להתקיים למטרות פוליטיות ומבקשים מבית המשפט להביא זאת בחשבון.
במרכז תשובת המדינה עומדת הטענה שארגון המורים פעול בניגוד להתחייבות שלו בהסכם הקיבוצי מ-2018 לשקט תעשייתי. "אין זה רק חוסר תום לב, זוהי התנהלות המזלזלת בכל מי שמערכת החינוך יקרה לו. התנהלות של ארגון המורים שומטת את הקרקע מתחת למערכת יחסי העבודה הקיבוציים".
"ארגון המורים מנסה תדיר בכל כוחו לשבש שלא לצורך את ההתנהלות התקינה של מערכת החינוך. הוא מעלה רשימות ארוכות של דרישות חלקן חוזרות על עצמן. זאת על אף שהארגון התחייב לשקט תעשייתי במסגרת ההסכמים הקיבוציים שעליהם הוא חתום". עוד טוענת ברלב ש"הודעות הסכסוך חסרות תוכן ממשי או פירוט קונקרטי ומשמשות כאמתלה בלבד לאיום בנקיטת צעדים ארגוניים שתכליתם לוטה בערפל".
בארגון המורים הגיבו לבקשות לצווי מניעה ואמרו כי "שביתה אינה מטרה אלא אמצעי לפרוץ את גבולות האטימות של המדינה והמרכז לשלטון מקומי. הדרישות לבקשת צווי המניעה הפכו להיות שיטה להתחמק מפתרון בעיות. זאת לא הדרך לשפר את מערכת החינוך - להפוך את המורים לעובדי כפייה מכוח צווים".
יצוין שבשלב זה לא ננקטים צעדים משפטיים נגד הסתדרות המורים שמאיימת אף היא בהשבתת תחילת שנת הלימודים בבתי היסודי, בגני הילדים ובחטיבות הביניים. זאת, כנראה בגלל שנמשך המשא ומתן ובתקוה להגיע להסכמות. בניגוד לארגון המורים, ההסכם הקיבוצי של הסתדרות המורים פקע בסוף יוני, אבל לא ניתן היה לחדשו בשל שתי מערכות הבחירות.