$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

מסתמן פתרון למשבר במאוחדת: הקופה תגבש תוכנית התייעלות כולל מכירת נכסים

במקום גירעון מתוכנן ל-2018 בסך 280 מיליון שקל, נקלעה הקופה לגירעון של 440 מיליון שקל; עפ"י הפתרון המסתמן, תמונה גם ועדת בדיקה בעניין הגירעון, וכן משקיף מטעם משרד הבריאות לדירקטוריון הקופה

אדריאן פילוט 13:1017.04.19

מסתמן פתרון למשבר בקופת חולים מאוחדת: סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, נועד היום (ד') עם יו"ר מאוחדת איל גבאי, ועם מנכ"לית הקופה סיגל רגב-רוזנברג וגיבשו מתווה לפתרון המשבר הפיננסי אליו נקלע הקופה. בישיבה השתתפו גם מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב וראש חטיבת הרגולציה, מוריס דורפמן.

 

 

 

לפי המתווה, תמונה ועדת בדיקה בעניין הגירעון בתיאום עם הממשלה, ימונה משקיף מטעם משרד הבריאות לדירקטוריון הקופה - כפי שנחשף ב"כלכליסט" אתמול - והקופה תציג עד סוף חודש אפריל תוכנית התייעלות הכוללת מכירת נכסים. השירות למטופלים לא ייפגע. עוד נודע ל"כלכליסט" כי ליצמן יפנה למנהלי הקופות האחרות שלא לנצל לרעה את המצב שבו נמצאת הקופה לצורך העברת מבוטחים בתקופה זו.

 

הישיבה כונסה הבוקר בעקבות ממצאי הגירעון החריגים שנתגלו בקופה, לפיהם במקום גירעון מתוכנן ל-2108 בסך 280 מיליון שקל, הקופה נקלע לגירעון של 440 מיליון שקל. בעקבות המשבר, מאוחדת דרשה לפתוח את הסכמי הייצוב (סיוע ממשלתי) עליו חתמה מול הממשלה בדצמבר האחרון לפיו היא תקבל 540 מיליון שקל. בעקבות כך, גם קופת חולים מכבי מעוניינת במהלך דומה. 

  

סיגל רגב-רוזנברג, מנכ"לית קופת חולים מאוחדת סיגל רגב-רוזנברג, מנכ"לית קופת חולים מאוחדת צילום: רועי בן משה

 

מאוחדת, הקופה השלישית בגודלה במדינה, מתמודדת זה חודש ימים עם אתגר פיננסי חסר תקדים מאז הקמתה. ללא סיוע מיידי הקופה עלולה לסיים את 2019 (השנה אחרונה להסכם) עם גירעון של כחצי מיליארד שקל, סכום עתק עבור קופה שמחזיקה כ-14% מסך המבוטחים ורק לפני שנה סיימה את השנה עם גירעון קטן של 67 מיליון שקל.

 

לפי הקופה, הפספוס בגירעון נגרם בתום לב אחרי סדרה של מהלכים רבים שהיא ביצעה כדי לשפר את רמת התחרותיות שלה. בין השאר, הקופה חתמה על 3 הסכמי שכר – עם האחיות, עם רופאי השיניים ועם השינניות, היא רכשה את רשת המרפאות נ.א.ר.א כדי להרחיב את מערך האשפוז הפרטי שלה, ופתיחת בית החולים אסותא באשדוד גרמה לה להפסדים. ואם לא די בכך, היא נאלצה להתמודד עם סבב של חילופים בהנהלה הראשית של הקופה (כמעט כל המנהלים התחלפו). כמו כן, היא ביצעה  השקעות משמעותוית במערך הטכנולוגי שלה.

 

נזכיר, כי בדצמבר 2018 מונתה רגב-רוזנברג למנכ"לית הקופה וזאת אחרי שזאב וורמברנד סיים את תפקידו אחרי 5 שנים. לקראת סוף השנה, גילתה רגב-רוזנברג כי הגירעון ב-2018 יגיע ל-440 מיליון שקל - ולא ל-280 מיליון שקל כפי שחיזו וורמברנד ומנהל הכספים של הקופה, רועי בן משה (שהודח לאחרונה).

 

אלא שהגילוי הגיע אחרי שהקופה חתמה על הסכם הייצוב עם האוצר לפיו הוא יעניק לקופה 540 מיליון שקל לכיסוי הגירעונות.

 

לפיכך, עם גירעון של 440 מיליון שקל ב-2018 ועוד 67 מיליון שקל ב-2017, מאוחדת צפויה להגיע השנה לגירעון של בין 440 ל-500 מיליון שקל, שלא יהיה מי שיכסה אותו - עד 2020 לפחות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x