OHB הגרמנית ותע"א יציעו יחד שירותי הגעה לירח לסוכנות החלל האירופית
החברה הגרמנית מייצרת מערכות ללוויינים. ההסכם גובש לאחר שתע"א השלימה השנה את בנייתה של חללית "בראשית" עבור עמותת SpaceIL
התעשייה האווירית הודיעה בשעה האחרונה על הסכם שיתוף פעולה (Teaming Agreement) שנחתם עם חברת OHB System AG הגרמנית שמייצרת מערכות ללוויינים, במסגרתו יפעלו השתיים למכירת חללית לסוכנות החלל האירופית (ESA).
- שלוש חטיבות בתעשייה האווירית ימוזגו לחטיבת תעופה ענקית עם 5,000 עובדים
- אלביט במקום ה-28 בעולם בדירוג התעשיות הביטחוניות, תע"א הידרדרה למקום 41
- גרמניה האריכה את החוזה לחכירת כלי טייס לא מאוייש של התעשייה האווירית
ההסכם נחתם היום בנוכחות מנכ"ל סוכנות החלל האירופית, פרופ' ג'אן דיטריך וורנר. ההכנסות הצפויות לתע"א הן בהיקף של כמה עשרות מיליוני דולרים, אך הערך המוסף בעסקה אם תמומש הוא בדריסת הרגל שתע"א תכניס לתחום היוקרתי ופוטנציאל העסקאות עם סוכנות החלל האמריקאית נאס"א. סוכנות החלל האירופית מקדמת תוכנית מדעית לחקר הירח לצורך בחינה של משאביו ואפשרות לנצל אותם.
ההסכם גובש לאחר שתע"א השלימה השנה את בנייתה של חללית עבור עמותת SpaceIL שנוסדה ב-2011 במטרה להשתתף בתחרות שיזמה Google. במסגרת התחרות, הקבוצה הראשונה שתנחית חללית שתוכל לנוע 500 מטר על הירח ולשגר תמונות לכדור הארץ - תזכה בפרס של 20 מיליון דולר. תע"א בנתה עבור העמותה את החללית "בראשית". בתחילת ינואר כבר הגיעה החללית לפלורידה לאתר ממנו תשוגר בעוד כמה שבועות.
שני הגופים העיקריים שלהם פעילות מחקרית בחלל ועשויים להיות לקוחות פוטנציאליים למוצרים דומים של תע"א, הן נאס"א וכאמור סוכנות החלל האירופית.
בשנים האחרונות נאס"א עברה למודל שבו היא אינה מפתחת את מערכותיה, אלא מממנת חברות פרטיות שנבחרות בהליך מכרזי. לאחרונה פורסמה רשימה של 9 חברות אמריקאיות שנבחרו לעבוד עם נאס"א, ובתעשייה האווירית מזהים סיכוי לחבור לאחד הפרויקטים של הסוכנות האמריקאית.
בכל מקרה, כמו בהסכם שיתוף הפעולה שנחתם היום - גם בעתיד התעשייה האווירית תצטרך לחבור לחברה מקומית אירופית או אמריקאית כדי לקחת חלק בפרויקט דומה.
מרקו פוקס, מנכ"ל OHB System AG: "חקר הירח ובחינתו כבסיס למציאת הזדמנויות במשאבי הירח השונים לדלק, חמצן, או ייצור מים הוא הצעד המתבקש הבא. הנחיתה על הירח היא עדיין אתגר טכנולוגי והשקענו משאבים בלמידת ופיתוח טכנולוגיות בנושא".
נמרוד שפר, מנכ"ל התעשייה האווירית: "הידע הטכנולוגי הנרכש בפיתוח ובניית 'בראשית' יחד עם SpaceIL והחבירה ל-OHB מאפשרים לנו להיות שותפים בפעילות המחקרית המתקדמת של העולם בחלל החיצון".