$
בארץ

כחלון על הגירעון: לא נעלה מסים

בהתייחסות לנתוני הגירעון החריג, הודיע שר האוצר: "המסע התקשורתי הזה מנסה ללחוץ עלינו להעלות מסים על אזרחי ישראל, אין לנו כוונה כזו"

ענבר טויזר 13:1907.11.18
שר האוצר משה כחלון אמר בצהריים (יום ד') במסיבת עיתונאים בכנסת כי אין בכוונתו להעלות מסים. בהתייחסות לחריגה בגירעון אמר: "גירעון מודדים משנה לשנה. אין לי ספק שנעמוד ביעד הגירעון. פתרנו משברים גדולים מאלה. הכלכלה יציבה וחזקה. המסע התקשורתי הזה מנסה ללחוץ עלינו להעלות מסים על אזרחי ישראל. שהכותרות יצעקו כמה שהן רוצות. אין לנו כוונה להעלות מסים". הוא ציין כי בעבר היה מעורב בנק ישראל בלחצים להעלות מסים.

 

 

 

 

 

 

כחלון אמר עוד כי "כלכלת ישראל חזקה מתמיד, הלוואי וכל הזירות במדינת ישראל וכל החלקים במדינת ישראל היו חזקים כמו הכלכלה. אני באופן אישי מכהן כבר שלוש שנים כשר האוצר, ואני מתחייב שהגירעון לא ייפרץ בצורה משמעותית. נטל המס הוא כבד, במיוחד על מעמד הביניים".

 

משה כחלון שר האוצר משה כחלון שר האוצר צילום: עמית שעל

 

שלשום פרסם משרד האוצר את נתוני הגירעון וביצוע התקציב, מהם עולה כי הגירעון ל-12 החודשים האחרונים עומד על 3.6% מהתוצר. זאת, כאשר יעד הגירעון ל-2018 הוא 2.9%. מדובר בחריגה גבוהה אפילו יותר ממה שציפו באוצר.

 

עיתוי הפרסום, דווקא בשעת הערב, היה חריג לעומת מועדי פרסום קודמים. במקביל התקיים שלשום גם אירוע הפרידה מנגידת בנק ישראל היוצאת, קרנית פלוג. באוצר מתרצים את הגירעון הגבוה שנרשם בחודש אוקטובר בכך ש-12 החודשים האחרונים כוללים גם את חודש דצמבר 2017, בו נרשמו הכנסות נמוכות יחסית בגלל הפרשה לקרן מס רכוש בעקבות גבייה גבוהה מהצפוי באותה שנה.

 

במונחים ריאליים נרשמה ירידה של 8% בהכנסות המדינה ביחס לאוקטובר שעבר, ירידה של 12% במסים עקיפים וירידה של 5% בהכנסות ישירות (מס הכנסה ומס חברות). שיעור גידול ההכנסות ממסים עמד השנה על ממוצע של 2% בלבד, לעומת שיעור ממוצע של 6% בשנים האחרונות.

 

בחודש שעבר ציינו באוצר כי אחת הסיבות לגירעון הגבוה היא דחיית גבייה בעקבות החגים לחודש אוקטובר, אולם כעת, כאשר הגבייה הנוספת משוקללת, הגירעון עדיין חריג בהיקפו. סך ההכנסות החודש עמדו על 27.5 מיליארד שקל, לעומת 29.5 מיליארד - ירידה של 9%.

 

גם הוצאות הממשלה ממשיכות לחרוג מהמסגרות. בעוד שההוצאות האזרחיות היו אמורות לצמוח בשיעור של 5.2%, בפועל הן צמחו בשיעור של 8.3%, ובעוד שהוצאות מערכת הביטחון היו אמורות לקטון ב-0.4% - בפועל הן צמחו ב-3.5%. באוצר מציינים כי שיעור הגידול בהוצאות המשרדים צפוי להתמתן לקראת סוף שנת 2018.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x