מנהל לרשות שוק ההון עוד אין - אבל לפחות יש ועדת איתור
את הרכב הוועדה אישר היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט. ישבו בה, בין היתר: מנכ"ל האוצר שי באב"ד והיו"ר לשעבר של רשות ני"ע שמואל האוזר. הרשות פועלת ללא ראש כשבוע, מאז שסיימה סלינגר את תפקידה
מנכ"ל משרד האוצר שי באב''ד, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה (כלכלה פיסקאלי) מאיר לוין, מנהל מינהל הסגל הבכיר בנציבות אילן רם, יו"ר רשות ניירות ערך לשעבר פרופ' שמואל האוזר, ושגרירת ישראל לשעבר באו"ם וגבריאלה שלו - הם חברי ועדת האיתור למנהל רשות שוק ההון והביטוח הבא - כך עולה מכתב המינוי שגובש היום (ד') אחרי כמעט חודש של ויכוחים ומלחמות בין מנכ''ל האוצר לממלא מקום נציב שירות המדינה, אודי פראוור.
- רשות שוק ההון נשארת בלי מבוגר עצמאי
- בכירי המגזר הפיננסי במרוץ לניהול רשות שוק ההון
- מנדלבליט התקפל, רשות שוק ההון תפעל ממחר בלי מנהל
הרכב הוועדה נחשף לפני כשבועיים באתר "כלכליסט", אך ההשתתפות של האוזר ושל רם היתה בספק מסיבות שונות. לפני מספר שעות הגיעו הצדדים להסכמה והיועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, גם אישר את הרכב הוועדה
השתתפותו של האוזר היתה בספק משום שלפי הנוהל בוועדות איתור עם 5 חברים חייבות לשבת לפחות 2 נשים. בשל כך פראוור התנגד למינוי האזור. ההחלטה עוררה את זעמו של באב''ד, שהגדיר את החלטת הנציבות לאסור עליו למנות את האוזר כ"נבזית".
לפני שבוע נחשפו מחלוקות רבות בין באב''ד לבין הנציבות, ובאב''ד מסר ל"כלכליסט" כי "על פי החלטת הממשלה, הנציבות לא יכולה לקבוע בשבילי מי המועמד שלי בוועדה, ולכן עמדת הנציבות בנושא זה היא חסרת משמעות". מנדלבליט נדרש לסוגיה ופסק לטובת באב"ד.
לפי המכרז, הוועדה חייבת לכלול יחד עם באב''ד (מנכ''ל המשרד), נציב שירות המדינה או מי מטעמו; ונציג של היועץ המשפטי לממשלה, כאשר מאיר לוין, סגן המשנה (כלכלי-פיסקאלי) - הוא זה שנבחר. עוד לפי המכרז, שני חברי הוועדה הנותרים צריכים להיות: נציג ציבור, איש משק וכלכלה - שימנה באב''ד בהתייעצות עם פראוור; ונציג ציבור - איש אקדמיה מתחומי הכלכלה, החשבונאות, הביטוח או הפנסיה, שימנה פראוור בהתייעצות עם באב''ד. פראוור בחר במועמדת שהייתה מקובלת על באב''ד. אלא שכאמור, פראוור סירב בהתחלה לאשר את האוזר ודרש שהוא יוחלף באישה. עוד נודע, כי הועדה צפויה להתכנס לראשונה כבר ביום חמישי הקרוב.
כפי שנחשף ב"כלכליסט", רשות שוק ההון פועלת מתחילת השבוע ללא מנהל - לא קבוע ולא זמני, זאת אחרי שבאב''ד הצליח לשכנע את מנדלבליט כי אין צורך במינוי מנהל זמני.
מאז נחיתתו של באב''ד מארה''ב ביום חמישי האחרון נערכו מספר דיונים סביב הסוגיה על רקע הכישלון של מנכ"ל האוצר להקים ועדת איתור למחליף לסלינגר שסיימה את הקדנציה ביום חמישי האחרון. "אפשר לחיות עם מתווה של ואקום לתקופת החגים", אמר אחד ממקורביו של היועמ''ש שטען כי בסופו של דבר, יש מספר מועט של ימי עבודה במהלך חודש ספטמבר.
לפני מספר ימים נחשף ב"כלכליסט" שמנדלבליט יתערב בפארסה סביב מינוי מנהל לרשות ושהוא אמר למקרוביו כי "אם יתברר שמשרת מילוי המקום לא תאוייש במועד הנדרש - נדרש לעניין" מסר אז גורם המקורב ליועץ.
במהלך הדיונים שהתקיימו, התחייב באב''ד "לסיים את האירוע" תוך חמישה שבועות ולבחור מנהל חדש לרשות. הותרת הרשות ללא מנהל זוכה לביקורת קשה גם בתוך האוצר, כאשר היועץ המשפטי של המשרד, אסי מסינג, הביע את מורת רוחו מהמצב שנותר ומתריע כבר תקופה ארוכה שהתפקיד אינו יכול להיוותר לא מיואש "אפילו לא דקה אחת".