הסדר החוב הוגש לביהמ"ש: סיידוף מתקרב לשליטה בבזק
ההסדר ביורוקום השולטת בבזק הוגש בשיתוף הבנקים הפועלים, דיסקונט והבינלאומי; איש העסקים יזרים לקופת החברה 410.5 מיליון שקל כהלוואה נחותה, וייקח חוב לטווח ארוך בסך 350 מיליון שקל
נתי סיידוף מתקדם לעבר השליטה ביורוקום ודרכה בבזק - זאת לאחר שהסדר החוב של יורוקום ומכירתה לו הוגש אתמול (ו') לאישור בית המשפט המחוזי בתל אביב. ההצעה שהגיש סיידוף מנתקת למעשה את שאול אלוביץ', הנתון עתה במעצר במסגרת חקירת תיק 4000, מהשליטה בחברת התקשורת.
- הסדר החוב של יורוקום: הצעת סיידוף אושרה באסיפת הנושים
- ביהמ"ש שינה דעתו: אסיפת הנושים של יורוקום תתקיים היום
- סיידוף הגיש הצעה סופית שמנתקת את אלוביץ' מיורוקום
ההסדר גובש עם בנק הפועלים, דיסקונט והבינלאומי, ורובו אושר גם ע"י מזרחי טפחות הנושה של יורוקום נדל"ן. לפי ההסדר, סיידוף יזרים לקופת יורוקום 410.5 מיליון שקל במזומן כהלוואה נחותה - כזו שתהיה אחרונה בסדרי עדיפויות החזר החוב של החברה (25 מיליון מהם כעבור שנה מהשלמת ההסדר). בנוסף הוא ייקח על עצמו חוב לטווח ארוך של 350 מיליון שקל כשבמידה שעד סוף 2019 לא ייפרע חוב זה במלואו, יחוייב סיידוף ב-70 מיליון שקל נוספים. בתמורה הוא יקבל אג"ח להמרה ל-100% ממניות יורוקום.
סיידוף והבנקים נושי החברה הבת יורוקום תקשורת – דיסקונט הפועלים והבינלאומי - ירכשו את החוב המלא של יורוקום נדל"ן לקונסורציום בראשות בנק מזרחי טפחות בסך 250 מיליון שקל, כש-75 מיליון שקל המסכום יעביר סיידוף ואלה יהיו נחותים לחלק של הבנקים.
תנאי מתלה להסכם הוא הגעה של סיידוף להסכמות עם מס הכנסה להסדר מס מוסכם בגין העסקה.
סיידוף הגיש לפני כשבוע את טיוטת ההצעה הסופית לרכישת יורוקום, החברה האם של בזק, שלפיה הוא מציע לרכוש 100% מהחברה, בניגוד להצעות קודמות שהשאירו לאלוביץ' 10%. סיידוף הסיר את אלוביץ' מההצעה בשל דרישת הבנקים הנושים הפועלים, דיסקונט והבינלאומי, שרצו לראותו לחלוטין מחוץ לחברה. לו היה נשאר בחברה, היה אמור אלוביץ' להעביר חלק מהאפסייד והדיבידנדים שיקבל עבור חלקו לבנקים הנושים.