$
משפט

תיק 4000

העצורים בתיק 4000: אלוביץ', אשתו ובנו ומקורבי רה"מ - היועץ ניר חפץ והמנכ"ל המושעה שלמה פילבר

העצורים בחקירת החשדות לשוחד בקבוצת בזק הם בעל השליטה בחברה שאול אלוביץ', אשתו איריס ובנו אור; מקורבי רה"מ - יועץ התקשורת ניר חפץ ומנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר, מנכ"לית בזק, סטלה הנדלר ומנהל האסטרגיה בחברה, עמיקם שורר. חקירתם של חלק מהחשודים נמשכה עד השעות הקטנות של הלילה

תומר גנון וזוהר שחר לוי 23:5919.02.18

 


 

הותר לפרסום: שבעת העצורים בתיק 4000 הם בעל השליטה בבזק, שאול אלוביץ' ואשתו איריס; בנו של אלוביץ', אור המכהן כדירקטור בבזק; מנכ"לית החברה, סטלה הנדלר; מנהל הפיתוח העסקי בבזק, עמיקם שורר; מנכ"ל משרד התקשורת המושעה, שלמה פילבר; ויועץ התקשורת של משפחת נתניהו, ניר חפץ. החשדות המיוחסים להם כוללים ביצוע עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים והלבנת הון.

 

 

 

החשד המרכזי בפרשה הוא מתן שוחד לראש הממשלה, בנימין נתניהו, על ידי גורמים בקבוצת בזק, ובהם בעל השליטה אלוביץ' ובני משפחתו, כדי לקדם את האינטרסים העסקיים שלה במשרד התקשורת. זאת בתקופה שבה שימש נתניהו כשר התקשורת (נובמבר 2014 עד מאי 2017).

 

 צילום: אוראל כהן

 

נציין כי נתניהו העביר לכאורה את סמכויותיו בעניין בזק ביוני 2016 לצחי הנגבי, לאחר שהתגלה שלא חשף בשאלון ניגוד העניינים שלו כשר התקשורת את קשרי החברות בינו ובין אשתו שרה, לבין אלוביץ' ואשתו איריס. בני הזוג נתניהו צפויים להיחקר בפרשה.

 

על פי החשד טובות ההנאה שנתנו לנתניהו ובני משפחתו היו סיקור מלטף באתר וואלה בשליטת אלוביץ', בתמורה לקידום האינטרסים של בזק במשרד התקשורת על ידי מנכ"ל המשרד המושעה, מקורבו של נתניהו, שלמה פילבר. לפי עדויות וכן עשרות התכתבויות SMS ו-ווטסאפ שנתפסו בטלפונים הניידים של חלק מהחשודים בפרשה, בני משפחת אלוביץ' – בעיקר איריס אלוביץ' – עמדו בקשר רציף עם משפחת נתניהו באמצעות מקורביה – בהם יועץ התקשורת חפץ – ודרשו לשנות כותרות, להוריד ידיעות ביקורתיות ולהבליט ידיעות חיוביות.

 

ביוני 2017 פתחה רשות ני"ע בחקירה בפרשת בזק. שם החשד היה לביצוע עבירות מרמה וני"ע בחברה – הוצאת כספים במרמה מקופת החברה וכן קבלה במרמה של אישורים לעסקאות בעלי עניין בשווי של כ־2 מיליארד שקל שאלוביץ' היה חפץ בהן. על פי ממצאי חקירת הרשות בפרשה שלישית שנחקרה, המנכ"ל שמינה נתניהו קידם אינטרסים עסקיים של בזק שנמצאת בשליטת חברו אלוביץ' על חשבון האינטרס הציבורי. מדובר בקידום ההפרדה המבנית בין חברות הקבוצה, שהיתה שווה לבזק חסכון בתשלומי מס של מאות מיליוני שקלים, ולאלוביץ' באופן ישיר עוד עשרות מילוני שקלים שיקבל מקופת החברה. במסגרת החקירה נתפסו בין היתר התכתבויות של חשודים בטלפונים של חשודים מרכזיים: אלוביץ', בנו אור, הנדלר ועוד. זמן קצר לאחר מכן, בסמוך לפרסום דו"ח מבקר המדינה על קידום האינטרסים של בזק במשרד התקשורת, ובעקבות ראיות שנתפסו בחקירה, רשות ני"ע פתחה בחקירה גם בנושא זה.

 

 צילום: אוראל כהן

 

במקביל החוקרים גובים עדויות פתוחות מגורמים שונים שיש או יכול להיות להם קשר לנושא. כך למשל העידו במשטרה מנכ"ל וואלה אילן ישועה, והעורך לשעבר ינון מגל. ברשות ני"ע העידו מנהל לשכת ראש הממשלה לשעבר, דוד שרן, ומנכ"ל משרד ראש הממשלה לשעבר, הראל לוקר.

 

 צילום: אוראל כהן

 

לפי שעה לא ידוע על גיוס עד מדינה, אבל מתבקש להניח כי מתנהלים מגעים בנושא. חתימה על הסכם עד מדינה תלויה מאוד בטיב ובהיקף הראיות שיספק החשוד וכמה הן יקדמו את החקירה.

 

 צילום: אוראל כהן

 

אלוביץ' מכחיש את הטענות

 

את החקירה מבצעת עתה פרט לרשות לני"ע גם היחידה הארצית למאבק בפשיעה הכלכלית (יאל"כ) בלהב 433. ביום ראשון נעצרו שבעת החשודים – חלקם על ידי הרשות וחלקם על ידי המשטרה. שופט בית משפט השלום בת"א, רוני פוזננסקי כץ, שלחה את שלושת בני משפחת אלוביץ', חפץ ופילבר למעצר עד יום חמישי, ואת הנדלר ושורר למעצר עד יום רביעי. המשטרה הטילה צווי עיקול על חלק מנכסי החשודים. בגלל שיקולי חקירה הוחלט להפריד את החשודים והם פוזרו בין בתי מעצר שונים. חלקם נחקרים בשעה זו במשטרה.

 

 צילום: אוראל כהן

 

מטעמו של שאול אלוביץ' המיוצג על ידי עו"ד ז'ק חן נמסר: "אלוביץ' מכחיש בכל תוקף את החשדות נגדו. אנו מציעים להתאזר בסבלנות ולא למהר להסיק מסקנות. אנו סמוכים ובטוחים שכאשר הדברים יתבהרו, ניתן יהיה להיווכח שלא עבר כל עבירה".

 

מעו"ד נתי שמחוני ואסף קליין ממשרד הרצוג פוקס נאמן המייצגים את הנדלר נמסר: "מנכ"לית בזק משתפת פעולה באופן מלא בחקירותיה וכופרת בחשדות המיוחסים לה, כלל ועיקר. סבורים אנו כי ניתן וצריך היה להימנע ממעצרה ואנו תקווה שחירותה לא תישלל מעבר לכך. הנדלר בטוחה בחפותה המלאה וכי בבוא העת יוחלט על סגירת התיק כנגדה".

 צילום: אוראל כהן

 

 

מעו"ד ירון קוסטליץ המייצג את חפץ נמסר: "מר חפץ זומן למתן עדות פתוחה לפני כחודש וחצי ברשות ני"ע והשיב על כל שנשא. לפי ההלכה הפסוקה, גם כאשר אין ודאות ביחס לסטטוס הנחקר, מן הראוי להבהיר לנחקר כי האפשרות שיהפוך לחשוד קיימת. כך לא נעשה בענייניו על ידי הרשות החוקרת, ולעניין זה נודעת משמעות רבה לעניין המשך חקירתו של מר חפץ. מכל מקום אני משוכנע כי בסיומה של החקירה יתברר כי מר חפץ אינו חשוד והוא ישוב לעסקיו".

 

 צילום: אוראל כהן

 

עו"ד איתן מעוז סנגורו של  שורר מסר בתגובה: "שורר פעל בתפקידיו השונים באמות מידה מקצועיות לחלוטין כמתבקש מהנושאים בהם טיפל מעת לעת. הניסיון לחבר בדיעבד בינו לבין אירועים אחרים עליהם אנו שומעים ביומיים האחרונים, מאולץ מאוד ואיננו מתיישב עם עובדות העניין".

 

 

 צילום: אוראל כהן

 

מטעמו של אור אלוביץ', נמסר כי "קיימות טענות עובדתיות ומשפטיות כבדות משקל שיש בהן כדי לשמוט כל בסיס לחשד בעניינו. אין לנו ספק שזאת צריכה להיות מסקנת רשויות החקירה בהקדם".

 

 

 צילום: אוראל כהן

 

מטעמה של איריס אלוביץ' נמסר כי "אין שחר לטענות נגד גב' אלוביץ ואנו משוכנעים שכך יתברר".

 

סנגורו של פילבר, עו"ד יובל נחמני, אמר בדיון הארכת המעצר: "באיזה מצב ניתן להחזיר למעצר אדם ששוחרר על חשדות שנחקר בהם? צריך סיבות יוצאות דופן על מנת להחזיר מישהו למעצר. מר פילבר הוא עובד הציבור היחידי שנחקר בפרשה בגלגולה הראשון. אין משהו חדש".

 

 

 

מטעמו של ראש הממשלה נמסר כי מדובר ב"עוד חקירת סרק בלחץ התקשורת. מסע הציד התקשורתי נמשך במלא עוזו. אחרי שיצא האוויר מתיקי 1000 ו-2000 ואחרי שמתברר שאין בכלל אוויר ב-3000, התקשורת יצרה לחץ כביר לייצר בלון חדש - 4000. גם ממנו יצא כל האוויר. כל ההחלטות שנתקבלו בעניין בזק היו בהתאם להמלצות של ועדות מקצועיות ושל גורמים מקצועיים. זאת הסיבה שמשרד המשפטים הבהיר בדו"ח מבקר המדינה ביחס לבזק: 'רה"מ לא קיבל החלטות שנויות במחלוקת. לא הייתה החלטה שהיטיבה עם בזק באופן ספציפי שניתן היה להצביע עליה כהחלטה שעשויה להיות שנויה במחלוקת, וככזו שעשויה להיות נעוצה בפגם של ניגוד עניינים'. לכן מדובר בבועה מלאכותית שגם היא תתפוצץ".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x