בני דור ה-Y מספרים כמה הם מרוויחים - וזה טוב לקריירה
סקר חדש בארה"ב מצא כי 63% מבני דור המילניום דנו בשכר שלהם עם בן משפחה וכמחצית שיתפו בכך חברים. הידיעה כמה הם משתכרים לעומת אחרים יכולה לסייע להשיג שכר הוגן
- מה יקרה אם לא תענו על השאלה "כמה אתם מרוויחים" בראיון עבודה
- למה נשים לא טובות במשא ומתן על שכרן
- "אני צריך יותר כסף": מה לא להגיד כשמבקשים העלאה
סקר חדש בנושאי כסף ומערכות יחסים שערכו ב-TheCashlorett.com מצא ש-63% מהאמריקאים בגילאי 18-36 דנו בנושא המשכורת שלהם עם בן משפחה, 48% העלו את הנושא בפני חבר ו-30% בפני חבר לעבודה. יתרה מכך, 33% מבני הדור המבוגרים יותר (גילאי 27-36) הודו כי שיתפו בפרטי השכר שלהם עובדים אחרים במשרד, השיעור הגבוה ביותר מכל קבוצת גיל אחרת, וגבוה פי 4 מדור הבייבי בומרס – גילאי 53-71 – שם עמד השיעור על 8%.
עם זאת, הפרשנים אומרים כי שיתוף המידע הזה עשוי לעזור להתקדם בעבודה. "זה מעצים לדעת מה חברים ואנשים מהעבודה מרוויחים באותו התחום, שכן כך תדעו בוודאות אם השכר שלהם הוגן ותוכלו להחליט מתי הגיע הזמן לעבור או לבקש העלאה", הסבירה שרה ברגר, מייסדת TheCashlorett.com.
בכל זאת, היא מציעה לנהוג בצורה אסטרטגית בעת חשיפת הפרטים הפיננסים. כך למשל, הפער המגדרי בשכר יכול להעניק לכם את המוטיבציה לדרוש העלאה.
כשקלי מקסוול (26) מניו יורק עברה מעבודה כשכירה בהפקת תכנית טלוויזיה לתפקיד כעצמאית בסדרת ריאליטי, היא חשפה את התעריף שלה בפני חברים בתעשייה, וזאת כדי לקבל מושג על הנהוג בשוק. לאחר שחשפה את התעריף שלה גילתה כי הוא נמוך בהרבה מהמקובל.
"אף שלא נהוג לדבר על נושאים כאלה עם אנשי אחרים בצוות, לי לא הייתה בעיה לדון בכך בפתיחות עם חבריי האחרים ואנשי קשר בתעשיית הטלוויזיה. חברה ענתה לי שאם זה התעריף השבועי שלי אני פשוט מטומטמת", הסבירה מקסוול. "לכן כשאני מתקבלת לעבודה יש לי מגוון של תעריפים לאותו תפקיד שאני יכולה להשוות ולהבין אם הם משלמים לי נמוך מדי או תעריף טוב".
השיתוף הזה של מידע פרטי עבד לטובתה של מקסוול כשהתראיינה לתפקיד חדש. "הצלחתי להעלות את התעריף שלי ב-10%".
בעוד שהטקטיקה סייעה למקסוול, בוסים לא תמיד מעריכים לגלות שהעובדים שלהם חולקים מידע על השכר. בחלק מהמקרים זה עלול לגרום לעובדים לצאת אחד נגד השני אם יגלו שאחד מרוויח יותר מהשני על אותו תפקיד. "עדיף לא להסתובב במשרד ולספר לכולם כמה אתם מרוויחים", אומרת ברגר. "שאר העובדים עלולים לפתח טינה נגדכם אם יגלו שאתם מרוויחים יותר".
הנכונות הזו לחלוק מידע פיננסי אישי השכיחה בקרב בני דור המילניום נובעת מכך שהם גדלו לתוך תופעת שיתוף המידע ברשתות החברתיות, כך הסיקו בסקר. מנגד, דורות קודמים חונכו שאסור לחלוק כמה מרוויחים, בדיוק כפי שאסור להעלות לדיון נושאי דת ופוליטיקה בשעת ארוחת הערב.
אך נראה שבימינו הטאבו סביב השיחות על כסף הולך ומוסר. בני דור ה-Y מובילים את המגמה, אך באופן כללי אמריקאים מפגינים יותר נכונות לשתף כמה הם מרוויחים. 64% מהאמריקאים מספרים לבני הזוג כמה הם מרוויחים, 51% חולקים את המידע עם המשפחה הקרובה, 36% מספרים לחבר ו-20% לא מסתירים את המידע גם מחבריהם לעבודה. מסתבר עוד כי המרוויחים הגדולים יותר הם בעלי סבירות גבוהה יותר לשתף את בני הזוג, המשפחה או חברים, בעוד שהעובדים המרוויחים 30 אלף דולר ופחות בשנה יעדיפו לדון בנושא עם חברי לעבודה, כך לפי הסקר.
עבור מרבית האנשים כיום, בייחוד נשים ומיעוטים שלרוב מרוויחים פחות בהשוואה לקבוצות השולטות, הידיעה כמה מרוויח חבר לעבודה יכולה לסייע להם להבין כמה שווה העבודה שלהם ולנהל מו"מ על שכר גבוה יותר.
"ההשוואה הזו חשובה ביותר", אומר מאמן הקריירה רוי כהן. "היא מעניקה לכם את המידע שאפשר לעבוד איתו כדי לקבל החלטות חשובות נוספות ולהעניק לכם ביטחון במו"מ".
עם זאת, ברגר מציינת כי לפני שמבקשים העלאה בשכר, כדאי לבדוק קודם מה אתם מביאים לחברה בין אם מדובר במערכת כישורים, ניסיון או מוסר עבודה גבוה במיוחד. בדקו מה שווי השוק של המשרה שלכם באתרים כמו גלאסדור או Payscale. "חשוב לזכור שבתחומים רבים השכר שלכם נקבע על ידי מספר גורמים, ולא בהכרח רק התואר, כמו ניסיון או ביצועים", היא מסכמת.