$
בארץ

ישעיהו לנדאו, מבעלי השליטה באגוד: "העסקה עם מזרחי טפחות טרם קרמה עור וגידים"

לנדאו, מבעלי השליטה באגוד, נפגש עם עובדי הבנק, והבטיח להם כי "נעשה כל שביכולתנו על מנת להגיע עימכם להבנות ככל שהמהלך יגיע לקו הסיום"

רעות שפיגלמן 00:0419.09.17

"נכון לרגע זה עסקת המכירה הפוטנציאלית של בנק אגוד (למזרחי טפחות, ר"ש) טרם קרמה עור וגידים. עם זאת, כשם שבעבר גילינו אחריות מלאה כלפי הבנק, גם כיום, בעודנו מקיימים משא ומתן עם רוכש פוטנציאלי, נמשיך ונתנהג כלפי העובדים באחריות הראויה ונעשה כל שביכולתנו על מנת להגיע עימכם להבנות ככל שהמהלך יגיע לקו הסיום", כך אמר הערב (ב') ישעיהו לנדאו, מבעלי השליטה בבנק אגוד (24.78%).

 

לנדאו אמר את הדברים בפגישה שהתקיימה בין בעלי השליטה בבנק לבין העובדים, ביוזמתם של אלו האחרונים. נכחו בה שלושת ראשי הוועדים בבנק (פקידים, מנהלים ומחשוב), פרופ' ירון זליכה המשמש כיועץ לוועד, בעלי השליטה ממשפחת לנדאו, ובעלי השליטה מקבוצת לובינסקי (22.8%)

עובדי אגוד חוששים לעתידם במקרה שאכן יתבצע המיזוג. אגוד, שמונה כ-1,200 עובדים, הוא בנק לא יעיל, וכ-90% מהכנסותיו נבלעות בהוצאות השונות, בעיקר הוצאות שכר. העובדים חוששים שאם יינתן אור ירוק למהלך, המשמעות עבור רבים מהם היא סיום העסקתם בבנק.

 

עוד אמר לנדאו :"אני יודע שימים לא פשוטים עוברים על כ- 1,200 עובדי בנק אגוד, ימים של חוסר ודאות לגבי הבאות...שותפיי ואני רכשנו את השליטה בבנק מידי המדינה לפני קרוב לרבע מאה וזאת בכוונה לבצע השקעה משמעותית בענף הבנקאות המקומי, להביא לתחרות ולהגדיל את חלקו של הבנק במערכת.

 

בנק אגוד בנק אגוד

"לאורך 24 שנה עשינו כמיטב יכולתנו ביחד עם העובדים על מנת לשפר בצורה משמעותית את תוצאותיו העסקיות של הבנק ובמשך כל השנים האלה היו יחסי העבודה בבנק תקינים, הוגנים ומושתתים על אמון הדדי.

 

"מבנה ההוצאות הכבד של הבנק, שכולל בין היתר הוצאות שכר מהגבוהות במשק הצמודות לשכר עובדי בנק לאומי ללא קשר לביצועי הבנק שלנו ויכולתו לעמוד בהוצאות שכר גבוהות אלו, כמו גם שכירת שרותי מחשוב מבנק לאומי, לא אפשרו לבנק לצמוח ולא לחלק דיבידנדים בשמונה השנים האחרונות. ברור כי אנו זכאים למכור את אחזקותינו בבנק".

 

אם המהלך ייצא לפועל, מזרחי טפחות צפוי להמשיך להיות הבנק השלישי בגודלו במערכת הבנקאית, עם תיק אשראי שיהווה נתח של 20% מהשוק. המגעים שמנהלים בעלי השליטה במזרחי טפחות כוללים גיבוש מתווה לפיו הבנק ינפיק מניות כנגד רכישת מניות אגוד, לפי שווי של 1.4 מיליארד שקל - 60% מההון העצמי של הבנק.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x