$
בארץ

פרשת בזק

הרחקתו של שלמה פילבר ממשרד התקשורת תוארך בהסכמתו עד יום ראשון הבא

סנגוריו של פילבר ורשות ני"ע הגישו היום בקשה לבית משפט השלום בת"א, ממנה עולה שבהסכמת המנכ"ל הרחקתו תוארך זמנית עד שיתקיים דיון על המשכה. פילבר מתנגד להמשך ההרחקה. הרשות מייחסת לפילבר חשד לקידום האינטרסים של בזק ושאול אלוביץ' במשרד התקשורת, תוך הדלפת מסמכים סודיים ורגישים מתיבת מייל פרטיות

תומר גנון 13:4713.09.17

פרשת בזק: מנכ"ל משרד התקשורת, שלמה פילבר, ורשות ני"ע הגיעו להסכמה לפיה הרחקתו ממשרד התקשורת תוארך זמנית עד יום ראשון הבא. זאת לאור בקשת סנגוריו, עוה"ד דרור ארד-אילון ויובל נחמני, לדחות בשבוע את מועד הדיון בבקשה להמשך הרחקתו שנקבע תחילה ליום ראשון הקרוב.

 

בשבוע שעבר הגישה הרשות (ג') בקשה דחופה לבית משפט השלום בת"א להאריך ב-45 ימים נוספים את תקופת התנאים המגבילים, ובהם הרחקה ממשרד התקשורת, שהוטלו על פילבר החשוד בעבירות מרמה והפרת אמונים ועבירות דיווח לפי חוק ני"ע.

 

 

התנאים הוארכו בהסכמת פילבר עד לדיון שנקבע ליום ראשון הקרוב, אולם כאמור הדיון נדחה כעת בשבוע. סנגוריו של פילבר מתנגדים להמשך הארכת ההרחקה, משום שאין לה לשיטתם כל טעם חקירתי, אולם הם הסכימו להאריך אותה בעוד שבוע עד אשר יתנהל דיון בנושא בבית המשפט.

 

 

שלמה פילבר, מנכ"ל משרד התקשורת המורחק שלמה פילבר, מנכ"ל משרד התקשורת המורחק צילום: עומר מסינגר

 

לפני חמישה שבועות הטיל בית המשפט על פילבר שורה של תנאים מגבילים, ובהם הרחקה של 30 יום ממשרד התקשורת; איסור גישה למחשבי המשרד; הימנעות מיצירת קשר עם עובדי המשרד או החברות החשודות בפרשה – בזק, yes, חלל תקשורת, שבשליטת איש העסקים שאול אלוביץ'; ואיסור יציאה מהארץ וערבות של 400 אלף שקלים.

 

על פי החשד נגד פילבר, הוא קידם בתוך משרד התקשורת אינטרס עסקי של בזק ושל אלוביץ' על חשבון האינטרס הציבורי. מדובר בקידום ההפרדה המבנית בין חברות הקבוצה, שהייתה שווה לבזק חסכון בתשלומי מס של מאות מילוני שקלים, ולאלוביץ' באופן ישיר עוד עשרות מילוני שקלים שיקבל מקופת החברה.

 

על פי ראיות שאספה הרשות פילבר, והעוזרת הבכירה למנכ"ל, עדי קהאן, עשו שימוש בתיבות הדואר האלקטרוני הפרטיות שלהם (הוט מייל וג'מייל) כדי להדליף מסמכים פנימיים וחסויים של המשרד לגורמים בבזק, ובהם המנכ"לית סטלה הנדלר. המסמכים שנשלחו לבזק, ועל פי הראיות שאספה הרשות הושבו על ידי הנדלר עם הערות ותיקונים מטעם החברה אשר קיבלו ביטוי בנוסח הסופי שלהם, נשלחו על פי החשד מתיבות מייל פרטיות ולא מהמייל הרשמי של משרד התקשורת כדי להסוות את הפעילות האסורה לכאורה.

 

בין המסמכים שהועברו באמצעות מיילים פרטיים לגורמים בבזק, היו טיוטות של המכתב בנושא ביטול ההפרדה המבנית בבזק ומסמכים נוספים. התנהלות משרד התקשורת סביב מכתב זה, גם עמדה בלב דו"ח ביקורת חריף שפרסם לאחרונה מבקר המדינה, יוסף שפירא.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x