$
משפט

הנאמן: לאחר מימושים, חובו של אליעזר פישמן עומד על 2.8 מיליארד שקל

בינואר הסתכמו תביעות החוב נגדו ב-4 מיליארד שקל. עו"ד יוסי בנקל, הנאמן לנכסיו של איש העסקים פושט הרגל, הגיש דו"ח לביהמ"ש. בין השאר ציין כי בניגוד להחלטת ביהמ"ש, פישמן הפסיק להעביר תשלום חודשי של 15 אלף שקל לקופת פשיטת הרגל

נעמי צורף 12:0011.07.17

לאחר לאחר שמומשו חלק מנכסיו, חובו של אליעזר פישמן עומד על 2.8 מיליארד שקל. כך עולה מהדו"ח שהגיש הבוקר (ג') עו"ד יוסי בנקל, הנאמן לנכסיו של איש העסקים פושט הרגל, לבית המשפט המחוזי בתל אביב. זה דו"ח הנאמן הראשון לבית המשפט שהוגש מאז שהוכרז פישמן כפושט רגל.

 

 

 

נושיו של פישמן בהם הבנקים ורשות המסים, הגישו בחודש ינואר האחרון לעו"ד בנקל תביעות חוב בהיקף של 4 מיליארד שקל. כיום, מאז נמכרו קרקעות ומניות אשר היו משועבדות לבנקים. עו"ד בנקל ציין, כי בחודש מאי האחרון העביר פישמן את התייחסותו לתביעות החוב וכי הוא מציג הסתייגויות לגבי 4 מתוך 13 תביעות החוב. עו"ד בנקל כתב שהתביעות טרם נבדקו על ידו.

 

 

 

 

בדו"ח שהוגש לבית המשפט המחוזי בתל אביב חוזר ומבקש עו"ד בנקל מבית המשפט לקבל החלטה בעניין הבקשות שהגיש בעבר, בהן הבקשה לאפשר לו להעסיק חוקרים פרטיים בארץ ובחו"ל, לשם איתור נכסים המוחזקים במישרין או בעקיפין על ידי פישמן, עורכי דין בחו"ל, כדי לממש את זכויות החייב בחברות ונכסים בגרמניה, הולנד, קפריסין, פורטוגל וברזיל.

 

כמו כן, מבקש עו"ד בנקל להעסיק משרד רואי חשבון שילווה את הפעילות השוטפת בתיק, משרד רואי חשבון וכלכלנים המתמחים בביקורת חקירתית לצורך מיצוי הבדיקות בעניין פישמן ועסקיו, מעריכי שווי ושמאים בנוגע לזכויות ולנכסים של פישמן או כאלו שהוא זכאי להם.

 

אליעזר פישמן אליעזר פישמן צילום: שאול גולן

 

 

מהדו"ח עולה כי בניגוד להחלטת בית המשפט מחודש דצמבר האחרון, לפיה על פישמן להעביר תשלום חודשי של 15 אלף שקל לקופת פשיטת הרגל, פישמן הפסיק להעביר את הכספים לאחר שלושה חודשים וזאת למרות שנשלחו אליו מספר מכתבים מהנאמן בדרישה להסדיר את התשלום.כך שכעת לפישמן עומד חוב של 75 אלף שקל לקופת פשיטת הרגל.

 

מינוי דירקטורים בחברות השונות

 

עו"ד בנקל ציין כי הוא נערך למינויים של דירקטורים בחברות שונות וכן למינויים של רואי חשבון שיבצעו בהן בדיקות חשבונאיות. בתוך כך הזכיר כי שרון זאורבך מונה כדירקטור מטעם הנאמן בחברת פישמן רשתות והוא צפוי להתמנות גם כדירקטור בא.ט. אחזקות קירור. פרופ' אשר בלס צפוי להתמנות כדירקטור באוניל בנייה ובנכסי צוף. המשמעות של מינוי דירקטורים מטעם הנאמן היא שהחברות יהיו תחת פיקוח הדוק יותר ועו"ד בנק יוכל לזרז את פעילות גביית החובות.

 

הנאמן, עו"ד יוסי בנקל הנאמן, עו"ד יוסי בנקל צילום: עמית שעל

 

עוד עולה, כי בחודשים האחרונים ביצע עו"ד בנקל מספר חקירות ופגישות עם גורמים שונים בארץ ובחו"ל במטרה להכיר טוב יותר את פעילותו של פישמן ושל החברות שברשותו. בין השאר, ביצע עו"ד בנקל חקירה טלפונית של רענן ניר, הדירקטור שמנהל את חברת FTT הולנד, אשר מסר סקירה על FTT. בסיום החקירה התבקש ניר להעביר מסמכים נוספים שיאפשרו היכרות טובה יותר של פעילות ונכסי החברה בחו"ל.

 

עוד נפגש הנאמן עם רונית פורת, מנכ"לית אוניל בניה ומנהלת בחברת Globurban פורטוגל (אחת מהחברות השייכות לקבוצת FTT ,Globurban מחזיקה בנכסי נדל"ן בפורטוגל בשווי עשרות מיליוני יורו). חברת אוניל בניה הינה חברת נדל"ן אשר פישמן מחזיק 50% ממניותיה. עו"ד בנקל ביקש מפורת לספק מידע לגבי החברות האלו ובפרט לגבי חובותיה של חברת אוניל בניה לחברות אחרות בקבוצת פישמן.

 

בנוסף, כותב עו"ד בנקל כי במהלך חודש יולי הוא נפגש עם עורך דינו של פישמן, שאול גולדבלט וכן עם בתו ענת מניפז. עו"ד בנקל מציין כי נמסרו לו לבקשתו, פרטים אודות 6 חברות בהן מכהן פישמן כדירקטור וכן נתונים נוספים. בפגישות אלה נבחנה האפשרות לשיתוף פעולה עם יתר בעלי המניות ב-FTT לשם מימוש נכסי החברות הפרטיות בחו"ל, ללא צורך במינוי בעלי תפקיד במקום מושבן.

 

בא כוחו של אליעזר פישמן, עו"ד שלום גולדבלט, מסר בתגובה שכל התשלומים עד לחודש יוני שולמו במלואם. לדבריו, "לגבי המשך התשלומים לאחר מועד פשיטת הרגל וביצוע התחשבנות, החייב עומד בקשר רציף עם הנאמן לגבי המשך התשלומים כסדרם".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x