$
משפט

הנאמן של פישמן בדרכו לפרק את הקבוצה? קיבל מינוי מהשופט אורנשטיין

נשיא ביהמ"ש המחזוי בת"א דחה את בקשת בנק הפועלים ומינה את עו"ד יוסי בנקל כמנהל מיוחד של חברת האחזקות תרזליט מקבוצת פישמן. השופט החליט שבנקל יוכל לבחון את ההתנהלות הכוללת של פישמן והחברות

ענת רואה וזוהר שחר לוי 16:3005.07.17
עו"ד יוסי בנקל, הנאמן בפשיטת רגל של אליעזר פישמן, בדרכו לפרק את כל החברות בקבוצה? בהחלטה שמסר היום נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב איתן אורנשטיין הוא מינה את בנקל כמנהל מיוחד של חברת תרזליט, מקבוצת פישמן. המינוי נעשה למרות התנגדות החברה והתנגדות בנק הפועלים שדרשו שמועמד שבוחר הבנק ישמש בתפקיד.

 

 

 

בהחלטתו כתב אורנשטיין כי עסקינן בתיק פירוק שאינו שגרתי, בחברה שנמנית על אחת מיני רבות שמניותיה מוחזקות בחלקן על ידי פישמן ויתרתן על ידי בני משפחתו. אורנשטיין כתב כי ישנה מורכבות במבנה האחזקות של המניות ומארג סבוך של החברות וכי "בנסיבות אלה נדרשתי למנות בעל תפקיד אשר יוכל לבחון את ההתנהלות הכוללת הן של בעל השליטה והן של החברות, הקשר והזיקה בין בעל השליטה לבין החברות ובין החברות לבין עצמן, ההתנהלות, הפעילות העסקית וכדומה".

אליעזר פישמן ואשתו טובה באחד הדיונים בביהמ"ש אליעזר פישמן ואשתו טובה באחד הדיונים בביהמ"ש צילום: יאיר שגיא

 

 

אורנשטיין הוסיף כי לטעמו נכון יהיה אם בעל התפקיד יהיה מעורב בהליכי חדלות הפירעון של כל אחת מהחברות שמניותיהן מוחזקות בשרשור ע"י החייב פישמן וכי "רק כך יתאפשר בידו להתחקות ולעקוב אחר רכוש החייב, הפעילות שנעשתה על ידו, החובות הקיימים ועוד. בדרך זו ניתן יהיה גם לקבל תמונה עובדתית מלאה ולהגיע לממצאים סדורים והלסיק את המסקנות הראויות".

 

לדברי השופט, פיצול כמוצע של בעלי התפקידים לא יאפשר לבעל התפקיד ולבית המשפט לקבל את מלוא המסכת הדרושה בתיק פשיטת הרגל ובתיקי חדלות הפירעון של החברות על מנת להגיע להכרעות מושכלות. מטעמים אלו הוא כתב כי הוא סבור שנכון יהיה למנות את בנקל גם כמנהל מיוחד לחברה.

 

משמעות הדברים היא הנשיא אורנשטיין רואה את עו"ד בנקל בפועל כמי שהולך לפרק את כל החברות בקבוצת פישמן והוא דחה את טענות פרקליטיו של פישמן והבנקים שבנקל מוגבל רק לזכויותיו של אליעזר פישמן כבעל מניות.

 

עו"ד יוסי בנקל עו"ד יוסי בנקל צילום: אוראל כהן

 

 

הבקשה לפירוק תרזליט הוגשה על ידי החברה ובהסכמת הנושים. נכתב בה כי היא משמשת חברת אחזקות המחזיקה במניות חברת בלסינגטון אחזקות, ביאליווק השקעות והום סנטר. בקשת הפירוק הוגשה לאור פניית בנק הפועלים הנושה הגדול והעיקרי של החברה ודרישתו לפרק את החברה על מנת לאפשר חלוקה של נכסי החברה, מקורות נזילים בהיקף של כ-50 מיליון שקל בין נושי החברה.

 

בהחלטתו של אורנשטיין נכתב כי חברת תרזיט לא מעסיקה עובדים ומקבלת שירותי ניהול מחברת האם ויש לה לטענתה שני נושים בלבד, בנק הפועלים שנשייתו מהווה 95% מהיקף הנשיה ובנק מזרחי טפחות. סך חובות החברה מסתכם ב-527 מיליון שקל, ונטען כי בקופת החברה יש סכום של 50 מיליון שקל שניתן לחלקו לנושים.

בנק הפועלים התנגד באמצעות עו"ד ירון אלכאוי למינוי של בנקל כמנהל מיוחד ונטען כי קיים ניגוד עניינים במינוי הנאמן של פישמן שלו הוקנו נכסי החייב גם כבעל תפקיד בחברה ויש למנות צד שאינו נמצא בקשר עם הליך פשיטת הרגל. גם החברה באמצעות עו"ד שולי גולדבלט הצטרפו לעמדת הבנק.

 

במקביל להחלטה זו מסר אורנשטיין החלטת ביניים נוספת בה דחה את בקשתו של בנקל להדיח את ילדיו של פישמן מדירקטוריון פישמן רשתות. הבקשה של בנקל שהוגשה הבוקר לבית המשפט היתה למנות לאלתר דירקטור יחיד לחברה, שרון זאורבך, ובכך לנטרל למעשה את ילדיו של פישמן.

 

אורנשטיין כתב כי הוא מאשר את מינויו של זאורבך כדירקטור בחברה מטעם הנאמן אך לא ראה מקום להורות בשלב זה על היותו דירקטור יחיד והעביר את הבקשה וההחלטה לתגובות שיוגשו בתוך מספר ימים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x