110 מיליון שקל שהיו מיועדים למעונות יום הוחזרו לאוצר
הסכום הוחזר לאוצר מכיוון שהרשויות המקומיות לא הגישו חוזה עם קבלן לבניית המעונות. 49 מיליון שקל מתוכם לא נוצלו במגזר הערבי
תקציב של 110 מיליון שקל שהיה מיועד להקמת מעונות יום בשנים 2016-2014 הוחזר למשרד האוצר ולא נוצל. מתוך הסכום הזה 49 מיליון שקל, שהם 44% מכלל הכסף שהוחזר לאוצר, לא נוצלו במגזר הערבי. כך עולה ממסמך שהעביר משרד העבודה והרווחה לוועדה למעמד האשה של הכנסת. יו"ר הוועדה ח"כ עאידה תומא-סלימאן (הרשימה המשותפת) טענה שהכסף שמוחזר לאוצר "הולך לדילים פוליטיים".
- עובדי ויצו לא קיבלו תוספת שכר שהובטחה וישבתו מיום ראשון
- סבסוד מעונות לחרדים יעלה 45 מיליון שקל בשנה
- בנט דורש כמיליארד שקל כדי לקבל אחריות על מעונות היום
בשלוש השנים שבהן עוסק המסמך הוקצו 910 מיליון שקל לבניית 924 כיתות של מעונות. מתוכם 110 מיליון שקל בוטלו מכיוון שהרשויות המקומיות לא הגישו חוזה עם קבלן. למגזר הערבי הוקצו 193 מיליון שקל שהם 21% מהתקציב הכללי, אבל התקציב שחזר עמד על 49 מיליון שקל שהוא 44% מהיקף התקציב הלא ממומש.
המסמך מסביר שההתקדמות של רשויות מקומיות ערביות רבות איטית והן אינן עומדות בלוח הזמנים הנוקשה שבלעדיו התקציב מוחזר. חמור מכך: המסמך מזהיר ש"אין עוד הרבה בקשות תקינות בקנה כך שאם לא תהיה כמות נוספת של בקשות תקינות הרי שתקציב 2018 המיועד למגזר הלא יהודי (כ־88 מיליון שקל) לא ינוצל ברובו ועשוי להיות מוסט למגזרים אחרים".
חגי פורגס, עוזר למשנה למנכ״ל משרד העבודה, הסביר ש"בעבר המשרד נתן הרבה הזדמנויות לרשויות, אך היום אנחנו עושים חתך בשני מועדים – רשות שלא מביאה חוזה עם קבלן תוך חצי שנה או רשות שלא מסיימת בנייה תוך שנה וחצי, נשללת לה ההרשאה למעון. כסף שלא מומש בשל כך, חוזר לאוצר". הממונה על אגף המעונות במשרד העבודה אמיר מדינה טען ש"בשנים האחרונות קצב בינוי המעונות הוא קצב שלא היה כמותו מעולם. יש לנו תוספת בתקציב ואנחנו בתנופת בינוי אדירה". ח״כ אורלי לוי-אבקסיס אמרה ש"עדיף שתשאירו את ההרשאה לרשות מאשר לשלול אותה ולהחזיר את הכסף לאוצר. לא ייתכן שאנחנו נאבקים על כל שקל שאמור להגיע לבינוי ומחזירים כסף לאוצר".