מנכ"ל משרד הבריאות זימן אליו להערב את הרופאים המתפטרים מהדסה
משה בר סימן טוב מנסה לגבש מתווה לחזרה סדירה שלהם לעבודה בבית החולים ממנו התפטרו. הרופאים עדיין לא הגיבו לזימון, שניתן בהנחיית שר הבריאות יעקב ליצמן
19:2314.06.17
מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, זימן אליו להערב (ד') את הרופאים המתפטרים מהדסה במטרה לגבש מתווה לחזרה סדירה שלהם לעבודה בבית החולים ממנו התפטרו. הרופאים עדיין לא הגיבו לזימון, שניתן בהנחיית שר הבריאות יעקב ליצמן.
קראו עוד בכלכליסט:
- המשבר בהדסה: ליצמן קורא לרופאים המתפטרים לשוב לעבוד בבית החולים
- מנכ"ל משרד הבריאות: "הדסה כבר לא בסכנה, אך יש לו עוד דרך להצליח"
- רוטשטיין הציג את הפתרון הזמני בהדסה: "היה ברור שהרופאים התפטרו בגלל המנהל"
גורם המעורה בפרטי משבר הרופאים המתפטרים בהדסה אמר ל"כלכליסט" כי ישנה מגמת חזרה למחלקה ההמטו-אונקולוגית של ילדים שעברו בינתיים לקבל טיפול בבתי חולים אחרים. כשבוע לאחר כניסתם לתוקף של מכתבי ההתפטרות של ששת רופאי המחלקה, נערכים עדיין ניסיונות מצד בכירי משרד הבריאות ובית החולים לשכנע לפחות את חלקם לחזור בהם ולהצטרף לצוות החדש שהוקם, המורכב מרופאים קבועים המתוגברים נכון לעכשיו על ידי רופאים משיבא.
אלא שעד כה הרופאים עומדים בסירובם לשוב להדסה ודורשים בתמיכת חלק מהורי הילדים החולים לפתוח מחלקה המטו-אונקולוגית חדשה בבית החולים שערי צדק בעיר, מהלך ששר הבריאות ליצמן ומנכ"ל משרדו בר סימן טוב מתנגדים לו. ההורים המגבים את הרופאים אף פנו לראש הממשלה בנימין נתניהו בבקשה שהוא זה שיורה לשר ליצמן לפתוח מחלקה בשערי צדק. נתניהו עצמו התייחס השבוע לראשונה למשבר אך נמנע מלנקוט עמדה ברורה – וציין שהוא מנהל שיחות בעניין עם השר ליצמן. יחד עם זאת, האפשרות שנתניהו יורה לליצמן לפעול בניגוד לעמדתו המקצועית ולפתוח מחלקה חדשה בשערי צדק - היא ככל הנראה קטנה.
הורי של ילדים חולים מפגינים נגד שר הבריאות בפרשת התפטרות רופאי הדסה
אתמול דחה בג"ץ את בקשת הורי הילדים החולים להוציא צו ביניים שימנע את הבאת רופאים מתגברים למחלקה משיבא, ודיון נוסף נקבע לסוף החודש. בינתיים, המחלקה פעלה בשבוע האחרון בסיוע רופאים מהמחלקה ההמטו-אונקולוגית לילדים בשיבא וכן בעזרת גיוס שני רופאים ומנהל מחלקה חדש, ד"ר גל גולדשטיין. אחד מהרופאים המסייעים, ד"ר יורם נוימן משיבא, אף שלח בעצמו מכתב לרופאים המתפטרים, קרא להם לשוב לעבודה והדף טענות שהתפרסמו בתקשורת באחרונה, לפיהם הם לא מקצועיים די והותר כדי לעבוד במחלקה.
בתפקידו הקודם, כיהן מנהל הדסה, פרופ' זאב רוטשטיין כמנכ"ל שיבא, והמנכ"ל הנוכחי של בית החולים פרופ' איציק קרייס נחשב לבן טיפוחיו, שכעת מגיש לו סיוע. חלקו של משרד הבריאות בפתרון המולחם הזה, שמגיע רק לאחר שבית הדין לעבודה דחה את בקשת הדסה להוציא צווי מניעה לרופאים, הוא בכך ששיבא נמצא בבעלותו, כלומר בבעלות ממשלתית.
מנהל המחלקה הקודם פרופ' מיקי וינטראוב וששת אנשי צוותו הגישו באפריל האחרון מכתבי התפטרות, מכיוון שלטענתם התנאים הרפואיים להמשך עבודתם בבית החולים נפגעו. זאת לאחר שמנכ"ל הדסה רוטשטיין החליט, לטענתם, להעביר חלק משמעותי מהשתלות מח העצם מהמחלקה ההמטו-אונקולוגית לילדים למחלקת המבוגרים.
הצוות הרפואי טען כי אינו יכול עוד לקחת אחריות על הדבר והשתלות שכאלו צריכות להתבצע במחלקה ייעודית לילדים בלבד, ואף האשים את הנהלת בית החולים בכך שהיא מנסה לגרוף רווח כספי גדול יותר באמצעות ביצוע יותר השתלות - בין השאר דרך הבאת תיירי מרפא. הנהלת בית החולים טענה מנגד כי לא היה שינוי בנהלי בית החולים וכי זמן רב מתבצעות השתלות כאלו בליווי צוות המומחה לרפואת ילדים במחלקה למבוגרים, כל אימת שאין מקום במחלקת הילדים.
המאבק בין הצדדים היה קשה וכואב, וכלל הפגנות ומחאה מצד הורי הילדים המאושפזים במחלקה, וכן התבטאויות קשות כמו זו של רוטשטיין שכינה את וינטראוב "המן הרשע". הוא כינה את מהלך ההתפטרות כ"מכת מוות לבית החולים".