איריס לוונשטיין לוי לא מוותרת: מבקשת דיון חוזר בעתירה על ניהול ביה"ח וולפסון
לוונשטיין לוי ביקשה בעתירתה לאפשר לה להתמודד על תפקיד מנהלת בית החולים למרות שאינה רופאה, אך נדחתה על ידי העליון. כעת היא מבקשת דיון חוזר בשאלה מי יכול לנהל בי"ח להסתמך על עמדת השופט מזוז שהיה בדעת מיעוט וקיבל את עתירתה
- בג"ץ ביה"ח וולפסון: טיפול נמרץ לפסק הדין
- "גם אם לא אקבל את וולפסון, הצדק חייב להיעשות"
- בג"ץ הקפיא את המכרז לתפקיד מנהל בית החולים וולפסון
לוונשטיין לוי מבקשת כעת דיון חוזר בשאלה מי יכול לנהל בי"ח בהסתמך על עמדת השופט מזוז שהיה בדעת מיעוט וקיבל את עתירתה. בבקשה לדיון חוזר, שהוגשה על ידי עורכות הדין ורד גרטל ומיכל שקד המייצגות את לוונשטיין לוי, הודגשה דעת המיעוט של השופט מני מזוז שקיבל את העתירה, כשמנגד השופטים עוזי פוגלמן ויצחק עמית דחו אותה. בהתייחס לסעיף בחוק פקודת העם כתב השופט מזוז כי "...אם מהעותרת, עם כל כישוריה וניסיונה המקצועי שאינם מוטלים בספק, נמנעת ההתמודדות על הסף, המשמעות היא שהממשלה הפכה את החוק לאות מתה, בכל הנוגע לבתי החולים ממשלתיים, שהם רוב מערכת האשפוז בישראל".
לסיכום, כותבות באות כוחה של לוונשטיין לוי, כי פסק הדין שנכתב בעניינה "...מאפשר בכך למדינה לפעול באופן החותר תחת התיקון לחוק (עליו נשענת העותרת, ס"ק) ולמטרתו ולהזיק למערכת הבריאות וזאת על מנת להשיג 'שקט תעשייתי' מול ההסתדרות הרפואית, כטענתה של העותרת...". בסוף הבקשה הן כותבות כי "התיקון שיזמה הממשלה – בכובעה כרגולטור – לפקודת בריאות העם נועד להצעיד את מערכת הבריאות קדימה ולהתאימה לזמנים המודרניים. כך גם פסק דינו של כבוד השופט מזוז. ואילו פסק דין הרוב מאפשר למדינה – בכובעה כמעסיקה – להנציח את עולם האתמול".
בתשובת המדינה לעתירה, שאליה הצטרפה גם ההסתדרות הרפואית (הר"י), נכתב כי המדיניות "ראויה ורבת־שנים", והיא "נטועה עמוק במתחם הסבירות, במסגרת שיקול הדעת של המדינה בכובעה כמעסיקה. לנוכח האמור, העותרת — אשר אינה בעלת רישיון רופא — אינה רשאית להתמודד במכרז לניהול בית החולים, ומניעה זו ודאי איננה מהווה פגיעה בלתי חוקתית בזכות יסוד שלה".
המדינה גם השיבה לביקורת שהשמיע מזוז בדיון הקודם על חולשת הדרג הניהולי במערכת הבריאות, שאותו הגדיר כ"עקב אכילס" של המערכת. "כמה מנהלי בתי חולים יש היום שסיימו קורס הכשרת מנהלי מערכות בריאות?", שאל. בתגובתה כתבה המדינה: "בשנים האחרונות ננקטו צעדים משמעותיים ביותר תוך השקעה של משאבים אשר נועדו לחזק את כישורי הניהול של רופאים במערכת הבריאות". לפי תשובת המדינה, מספר המתמחים במינהל רפואי נמצא בצמיחה: בעוד ב־2012 היו רק 11 מתמחים, ב־2015 מספר המתמחים עלה ל־27, עלייה של 145.5%.