$
בארץ

רמי לוי ישלם קנס בסך 165 אלף שקל על אי סימון מחירים על מוצרים

בימ"ש השלום דחה את טיעוני הערעור של הרשת על החלטת הרשות להגנן הצרכן להטיל עליה קנסות כספיים. זאת לאחר שבביקורות שביצעה ב-2015 בשלושה סניפי הרשת נתגלו למעלה מאלף מוצרים שלגביהם לא הוצגו מחירים

אסנת ניר 14:5406.04.17

רמי לוי ישלם קנס בגובה 165 אלף שקל על אי סימון מחירים על מוצרים. זאת לאחר שהרכב בית משפט השלום בירושלים, בראשות השופט אברהם רובין, דחה השבוע את מרבית טיעוני הערעור של רשת רמי לוי שיווק השיקמה על החלטת הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן להטיל עליה עיצומים כספיים בשל אי הצגת מחירים על מוצרים. רק לפני פחות מחודש נקבע בבית הדין לעבודה בבאר שבע שרמי לוי ישלם פיצוי כספי בגובה 1.5 מיליון שקל על פגיעה בהתאגדות עובדים.

 

 

 

הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן קבעה קנס לרמי לוי שיווק השיקמה ב-2015 בגובה של כחצי מיליון שקל, לאחר שבביקורות שביצעה בשלושה סניפי הרשת - אשדוד, טבריה וכרמיאל - נתגלו למעלה מאלף מוצרים שלגביהם לא הוצגו מחירים או שהוצגו בניגוד לחוק, כפער בין המחיר המודפס על המוצר לבין מחירו בקופה. על אף המספר הגבוה של מוצרים שלגביהם בוצעה הפרה, העיצום הופחת משמעותית והוטלו על רמי לוי עיצומים כספיים שהסתכמו ב-165 אלף שקל. הקנס הוטל באופן מצמצם בכך שהוטל על קטגוריות של מוצרים ולא על כל מוצר בנפרד.

 

רמי לוי רמי לוי צילום: צביקה טישלר

 

בערעור טענה הרשת כי על הקנס חל שיהוי בהטלת העיצום (תשעה חודשים ממועד הביקורת), כי האכיפה בוצעה בטרם פורסם הנוהל, כי בוצעה אכיפה סלקטיבית כנגד המערערת דווקא בתקופה עמוסה של ערב חג הפסח, וכי חלו טעויות בהליך הביקורת כגון אי הזדהות מפקחי הרשות. זאת בנוסף לטענות נגד שיטת הקטגוריות וכי היו קשיים לוגיסטיים שמנעו הצגת מחירים מלאה וכי הרשת הפסיקה את ההפרות אחרי שבוצעו הביקורות.

 

בית המשפט דחה את כלל הטענות של רשת רמי לוי בנוגע להצגת המחירים וקבע כי לא הוכח כי נפל פגם כלשהו בהחלטת הרשות להגנת הצרכן שיש בו כדי להביא לביטולה של ההחלטה.

 

בנוגע לשיהוי, נקבע כי התקופה שחלפה אינה ארוכה יחסית, והיא עומדת בכללים שנקבעו בהנחיית היועמ"ש. עוד נכתב בפס"ד כי אין לפסול את פעולת האכיפה כיוון שנוהל האכיפה הינו מקל ביחס להוראות החוק והוא פורסם עוד בטרם הטלת העיצום, וכי לא היה על מפקחי הרשות להזדהות, בניגוד לטענת הרשת.

 

עוד נכתב בפסק הדין כי לפי לשונו הפשוטה של החוק די במוצר אחד שלא סומן כדי להטיל עיצום, וכי יש ליצור הרתעה משמעותית כנגד המפרים: "יש בכך כדי להביא לידי ביטוי עמדה חדה וברורה של המחוקק לפיה יש להקפיד קלה כבחמורה בעניין סימון המחירים". בית המשפט הוסיף אמירה ברורה כי "בעניינים מן הסוג שלפניי בהם מעורבים אינטרסים כלכליים כבדי משקל יש להיזהר לא רק מפריצת הכלל אלא גם מדילולו עד כדי שלמפר יהיה כדאי להפר את הכלל ולשלם את המחיר בגין כך". בית המשפט קבע כי הקשיים לעמוד בחובת הצגת המחירים, כגון העסקת עובדים בעלי מוגבלויות כפי שטענה רשת רמי לוי, אין בהם כדי לסייע לרשות רמי לוי והם קשיים שהמחוקק היה ער להם.

 

ב-2016 הטילה הרשות קנסות בגובה של 32 מיליון שקל על עסקים שהפרו את חוק הגנת הצרכן. רק לאחרונה, כפי שפורסם "בכלכליסט", הוטל על ידה עיצום כספי לפני שימוע של כ-600 אלף שקלים לחברת יוניליוור על פרשת הסלמונלה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x