העבריין יצחק אברג'יל העיד בפרשת ב.יאיר; סירב לענות לשאלות עוה"ד
לפי האישום, אברג'יל, ועוד שני אנשים הקימו חברת בנייה קבלנית בשם גן רווה שחתמה על הסכמים עם ב.יאיר לבניית פרויקטים באילת בהיקף 40 מיליון שקל. לטענת הפרקליטות, החברה הוקמה רק כדי לשמש צינור כספים מב.יאיר לאברג’יל ומקורביו
- רונאל פישר יואשם בתיווך לשוחד בפרשת ב.יאיר ולא בקבלת שוחד
- משפט הדגל עלה על שרטון: תיק ב.יאיר מתנדנד
- ב.יאיר מוכרת את קניון הפסגה בירושלים תמורת 224 מיליון שקל
עו"ד טל מטעם התביעה השמיע לאברג'יל מספר הקלטות. באחת מהן הוא דורש מפינס בצעקות את "הכסף עכשיו" משיחה אחרת עולה כי ניסים פינס מדווח על שיחה שעשה עם יאיר ביטון ומאשר לו כספים. מאחת נוספת נובע שאברג'יל נתן הנחיות ליאיר ביטון על פרויקט שפינס ניהל באילת.
לאחר שהושמעו הקלטות ונשאלו מספר שאלות והעד לא השיב הציעה השופטת חיימוביץ' להפסיק את השמעת ההקלטות ולהפסיק את החקירה הראשית.
כאשר עו"ד ברקאי המייצג את פינס החל בחקירה הנגדית אברג'יל סירב להגיב גם כן. ובהמשך סירב להגיב גם לשאלותיו של עו"ד פחג המייצג את ביטון.
התיק מתנהל מול השופטת טלי חיימוביץ'.
מוקדם יותר מסר את עדותו בפרשה רונן גינזבורג מנכ"ל חברת דניה סיבוס.
פרשת ב.יאיר נחשפה במאי 2014, אז עצרו חוקרי יהלום של רשות המסים (היחידה הארצית לחקירות ומאבק בפשיעה) וחוקרי היחידה הארצית לפשיעה בינלאומית של המשטרה, את יאיר ביטון, בעל השליטה בחברת הנדל"ן הציבורית ב.יאיר המיוצג על-ידי עו"ד איתן פלג, העבריין יצחק אברג'יל ומעורבים נוספים, בהם בלולו ונסים פינס, המיוצג על-ידי עו"ד עדי ברקאי.
בספטמבר 2015 הוגשו כתבי אישום בפרשה, כשבמרכזם הטענה כי דרך ב.יאיר הולבנו 60 מיליון שקל עבור ארגון הפשיעה של אברג’יל. בכתב האישום טוענת הפרקליטות שברקע הפרשה עומד חוב של ביטון לאברג’יל ולמי שנטען שהוא שותפו, גבי בן הרוש, שבגללו נסחט בעשרות מיליוני שקלים.
לפי האישום, אברג'יל, בלולו ופינס הקימו חברת בנייה קבלנית בשם גן רווה - שנרשמה על שם בלולו בלבד כדי להסתיר את אברג'יל ופינס - שחתמה על הסכמים עם ב.יאיר לבניית פרויקטים באילת בהיקף 40 מיליון שקל. לטענת הפרקליטות, החברה הוקמה רק כדי לשמש צינור כספים מב.יאיר לאברג’יל ומקורביו, כשהיא נחזית לבעלת רישיון קבלן, לא היתה כשירה לקבל פרויקטים לא ביצעה אותם כהלכה.