$
בארץ

ועדת הכספים אישרה פטור מארנונה לבתי כנסת שבתוך ישיבות

עיריית ירושלים והאוצר התנגדו משום שהעירייה אינה יכולה לבדוק את כל הישיבות בעיר, והחשש הישיבות ינצלו זאת וידרשו פטור מארנונה לחלקים נרחבים משטחן; גפני: "מדובר בסה"כ במספר לא גדול של בתי כנסת שיתווספו לפטור המלא"

עמרי מילמן 18:4401.03.17

למרות התנגדות משרד האוצר ועיריית ירושלים ועדת הכספים בראשות ח"כ משה גפני (יהדות התורה) אישרה היום לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק של ח"כ יואב בן צור (ש"ס) לפיה בתי כנסת הממוקמים בתוך ישיבות יזכו בפטור מארנונה.

 

החוק לכאורה בא לחדד את הפטור הניתן היום לבתי כנסת, אולם החשש של עיריית ירושלים ושל האוצר הוא כי מאחר ואין לעירייה יכולת לבדוק את כל הישיבות בעיר, הישיבות ינצלו זאת וידרשו פטור מארנונה לחלקים נרחבים משטחן. כך שבפועל מדובר בפטור מארנונה לישיבות, בדרך עקיפה.

 

בדיון שהתקיים לפני חודש וחצי העריך מנכ"ל עיריית ירושלים, אמנון מרחב, כי מדובר באובדן הכנסות לעיר של בין 18 ל-24 מיליון שקל. זאת מאחר וההכנסות מארנונה של ישיבות בעיר עומדות על 36 מיליון שקל, וההערכה היא כי בין מחצית לשליש מההכנסות ייגרעו כעת. 

ישיבת חברון ישיבת חברון צילום: חיים צח

סוגיה שעלתה בדיון הקודם היא כיצד החקיקה תשפיע על דתות אחרות וכך על תקציבה של עיריית ירושלים, לטענת נציגת משרד הפנים, גליה כהן, "בעדות הלא-יהודיות אין הפרדה, יש מבנים שמשמשים ללימודים וייתכן שמתקיימת שם תפילה, אך לא תפילה קבועה ואי אפשר להתייחס לזה כאל בתי תפילה". כך שהחוק יהיה רלוונטי לבתי כנסת בלבד.

 

אמנם החוק חל על כל הרשויות בארץ, אולם מי שתושפע ממנו במיוחד היא ירושלים, בשטחה יש הכי הרבה ישיבות.

 

לטענת האוצר ועיריית ירושלים נוסח החוק שאושר מעורפל ולכן ייגרור את העירייה להתכתשויות מול עורכי הדין של אותן ישיבות. מנגד טען גפני כי "נוסח הצעת החוק שעליו אנחנו מצביעים מונע אי בהירויות, מה נכלל בחוק ומה לא ומפיג את כל החששות. גם תקציבית מדובר בסה"כ במספר לא גדול של בתי כנסת שיתווספו לפטור המלא וממילא כבר מקבלים הנחות בארנונה, כך שאין מדובר באובדן הכנסות גדול לעיריית ירושלים או לכל רשות מקומית אחרת".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x