סמי סגול הקפיץ את הכנסות המדינה ממסים
ההכנסות הממסים ואגרות הסתכמו בינואר ב-28.5 מיליארד דולר - עלייה ריאלית של 4% לעומת ינואר אשתקד. אחד הגורמים שהכי השפיעו על נתון זה: גביית מס בגובה 1.2 מיליארד שקל כתוצאה ממכירת כתר פלסטיק ב-1.4 מיליארד דולר
בינואר האחרון הסתכמו הכנסות המדינה ממסים ומאגרות ב־28.5 מיליארד שקל. בניכוי שינויי החקיקה בתחום המסים שנכנסו לתוקף עם תחילת השנה, עלו ההכנסות בשיעור ריאלי של כ־4% לעומת חודש ינואר אשתקד. אחד הגורמים שהשפיע במיוחד על העלייה היה גביית מס בגובה 1.2 מיליארד שקל כתוצאה ממכירת 80% מחברת כתר פלסטיק ב־1.4 מיליארד דולר לקרן ההשקעות BC Partner ביולי האחרון.
מנגד באוצר ציינו ירידה בהכנסות ממסים ממכירות רכבים. זאת בעקבות ירידה משמעותית במספר הרכבים החדשים שעלו על הכביש בחודש זה. לפי נתוני רשות המסים, בינואר נרשם יבוא בהיקף של 10.3 אלף כלי רכב פרטיים לעומת 27.8 אלף כלי רכב בינואר 2016 — ירידה של כ־63%. את הסיבה לירידה מייחסים להחמרת תקנות המס הירוק שגרמו ליבוא מוגבר בדצמבר על חשבון החודשים הראשונים של 2017 למרות זאת ברשות המסים מציינים כי נתוני המגמה הכלליים, מצביעים על כך שב־12 החודשים האחרונים חלה עלייה ביבוא כלי הרכב לישראל.
- עכשיו זה סופי: נחתמה עסקת המכירה של כתר פלסטיק תמורת 1.4 מיליארד דולר
- סמי סגול יקבל את מרבית התמורה ממכירת כתר פלסטיק
- סכסוך משפחתי: גם האחות רוצה נתח מהאקזיט של סגול
הגביה ממסים ישירים (מס הכנסה, מס חברות ומיסוי מקרקעין) עלתה ב־16%, בעוד שהגביה ממסים עקיפים (מע"מ ומס קניה) ירדה ב־10%.
בחינת ההכנסות ממיסוי מקרקעין מעלה כי אלו הסתכמו ב־1.1 מיליארד שקל שכוללים גידול ריאלי חד של 32% בגביית מס שבח לעומת ינואר 2016 וגידול ריאלי של 6% בגביית מס רכישה. הפער הגדול מוסבר בגבייה עבור חודשים בהם עובדי רשות המסים נקטו בעיצומים ובגלל עלייה במכירות דירות על ידי משקיעים.
במשרד האוצר החליטו להפסיק לפרסם בכל חודש מה היתה תחזית גביית המסים אל מול הגבייה בפועל. זאת בטענה כי הדבר לא מדויק ולא משרת את מקבלי ההחלטות. עד היום היו מפרסמים כחלק מדו"ח הביצוע את התכנון כדי שניתן יהיה לבחון את התפתחות גביית המסים לאורך השנה. עוד החליטו באוצר להפסיק לפרסם את תכנון הוצאות הממשלה ברמה החודשית אלא רק את הביצוע בפועל. עד כה בכל חודש היו מפרטים בכמה אחוזים גדלו הוצאות המשרדים האזרחיים ובכמה גדלו הוצאות מערכת הביטחון. באופן עקבי המשרדים האזרחיים הוציאו פחות ממה שתוכנן במקור בתקציב ומערכת הביטחון הוציאה יותר. כעת החליטו באוצר להפסיק ולפרסם את הנתונים שמעידים על ביצוע פחות מהתכנון.