$
בארץ

סכסוך משפחתי: גם האחות רוצה נתח מהאקזיט של סגול

ל"כלכליסט" נודע כי אחותם של סמי ויצחק סגול, ויקי בן-ג’ויה, דורשת 140 מיליון דולר כפיצוי על עסקת כתר. בן-ג’ויה מכרה את חלקה בחברה ב-2005 תמורת כ-20-30 מיליון דולר בלבד

גולן חזני 07:1024.07.16

ויקי בן־ג’ויה, אחותם של סמי ויצחק סגול, דורשת מאחיה פיצוי של 140 מיליון דולר בשל העסקה שנחתמה בשבוע שעבר למכירת 80% ממניות כתר פלסטיק לקרן BC פרטנרס תמורת כ-1.4 מיליארד דולר.

 

בן־ג’ויה מכרה את חלקה בכתר (10%) בתחילת 2005 לאחיה, שעלו לאחזקה של 50% בחברה כל אחד, תמורת 20-30 מיליון דולר, לפי ההערכות (הסכום הרשמי לא פורסם מעולם). אילו בן־ג’ויה היתה מוכרת את מניותה כיום לפי השווי שבו נמכרה כתר - 1.7 מיליארד דולר - מניותיה היו שוות 170 מיליון דולר.

 

כעת דורשת בן־ג’ויה כפיצוי את הפער בין הסכום ששולם לה אז לשווי המניות כיום. לא ברור מהם טיעוניה של בן־ג’ויה שבאמצעותם היא דורשת פיצוי, אולם ידוע כי היא נעזרת בייעוץ משפטי בהתנהלות מול אחיה. ניתן להעריך שחלק מטיעוניה נשענים בין היתר על התוצאות העסקיות של כתר: מחזור הפעילות של החברה ב־2004 עמד על 700 מיליון דולר ואילו ב־2016 הוא צפוי לעמוד על כמיליארד דולר.

מימין: יצחק וסמי סגול מימין: יצחק וסמי סגול צילום: אוראל כהן

 

בתגובה לפניית “כלכליסט” אמרה בן־ג’ויה כי אין קונפליקט בינה לבין אחיה, אולם כשנשאלה ספציפית על דרישת הפיצויים היא לא העבירה כל תגובה. מטעם סמי סגול וחברת כתר נמסר כי “העסקה עדיין לא הושלמה וכל מידע בנוגע אליה בשלב זה הוא בגדר שמועות וספקולציות”.

 

כספי מונה כמגשר

 

האחים סגול רכשו את החלק של אחותם בחברה לאחד התדיינות ארוכה, שבמהלכה מונו עו”ד רם כספי והשותף לשעבר בקסלמן וקסלמן אבידור אבני כמגשרים; זאת לאחר שבן־ג’ויה טענה לקיפוח. במהלך הגישור, כשנשאלה על המחלוקות עם אחיה השיבה בן־ג’ויה כי “אין ביננו חילוקי דעות. הלוואי על כל משפחה יחסים כאלה”.

 

עוד נודע ל”כלכליסט” כי גם עתה משמש כספי כמגשר בין הצדדים שמנסים להגיע להסכמות.

 

הסכום שהכריע את המכרז

 

קרן BC פרטנרס זכתה במכרז לרכישת כתר ביום רביעי בשבוע שעבר. הקרן גברה על קבוצה שכללה את קרן CVC ובנק ההשקעות גולדמן זאקס. הסיבה לכך היא שההצעה של BC פרטנרס היתה גבוהה ב-150 מיליון דולר מההצעה של CVC וגולדמן זאקס שהגיעה למקום השני. כמו כן, לפי מקורבים לעסקה, ההצעה של BC פרטנרס כללה גם תגמול נאה בדמות מניות ואופציות למנהלי החברה.

 

על אף שמדובר בעסקת ענק, סמי סגול עצמו לא היה מעורב בפרטי הפרטים של מכירת החברה ל־BC פרטנרס. מי שהובילו את העסקה מטעמו של סגול היו מנכ"ל מקינזי ישראל לשעבר יונתן קולודני, יד ימינו של סגול אורן ואנק ומנכ"ל כתר לשעבר טל סנדר.

 

גם לאחר שעסקת המכירה תושלם והאחים סגול ייפרדו מהשליטה בחברה הפרטית הגדולה בישראל שבה הם ימשיכו להחזיק כ-20%, סמי סגול צפוי להישאר בכתר פלסטיק בשנתיים הקרובות לכל הפחות.

 

הסיבה לכך שסגול יישאר בחברה היא מעורבותו בפיתוח חדש של החברה - מזוודות נוסעים - מוצר שעד כה כתר מעולם לא ייצרה. פיתוח המוצר נמצא בשלביו האחרונים וכתר מתכננת להקים מפעל כדי לייצר את המוצר באופן מסחרי. ככל הנראה, המפעל צפוי לקום באחת ממדינות אסיה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x