בלעדי לכלכליסט
סמי סגול יקבל את מרבית התמורה ממכירת כתר פלסטיק
סמי סגול יקבל כמיליארד דולר ממכירת החברה, אחיו יצחק רק 350 מיליון דולר. הסיבה: האחים מחזיקים יחד בכתר ישראל, אך כתר אינטרנשיונל שייכת רק לסמי. האחים נוטים לפצות את אחותם ויקי בן־ג'ויה, אך בסכום נמוך מ־140 מיליון הדולרים שדרשה
סמי סגול צפוי לקבל כ־70%–75% מתמורת המכירה של כתר פלסטיק, שהם כמיליארד דולר, ואילו יצחק סגול יסתפק ב־25% מהתמורה, כך נודע ל"כלכליסט". החלוקה הלא־שוויונית נובעת משיעורי אחזקה שונים של האחים בחברה: בעוד שכתר ישראל מוחזקת שווה בשווה על ידי השניים, הרי שכתר אינטרנשיונל, שמרכזת את הפעילות הבינלאומית של כתר, מוחזקת על ידי סמי סגול בלבד.
- סכסוך משפחתי: גם האחות רוצה נתח מהאקזיט של סגול
- מכירת כתר פלסטיק: האחים סגול צפויים לשלם מעל מיליארד שקל לרשות המסים
- יצחק וסמי סגול מוכרים 80% מחברת כתר פלסטיק - לקרן BC פרטנרס
שתי החברות מוערכות כבעלות שווי שווה, של 900-800 מיליון דולר כל אחת. בעסקה הנוכחית רוכשת קרן BC פרטנרס 80% מכתר אחזקות, החברה־האם שמחזיקה בשתי החברות, תמורת 1.4 מיליארד דולר בסך הכל. אולם בעוד יצחק סגול צפוי למכור את כל מניותיו, תמורת 400-350 מיליון דולר, הרי שסמי יקבל כמיליארד דולר ויישאר עם יתרת 20% מהמניות בכתר אינטרנשיונל.
סמי סגול הוא הרוח החיה בפעילות המו"פ והניהול של כתר אינטרנשיונל. החברה החלה לצמוח בסוף שנות ה־90, בעיקר באמצעות רכישה של חברות בחו"ל. ההשקעה נעשתה על ידי סמי לבדו, לאחר שלדברי מקורבים לחברה, יצחק ביקש להימנע מהסיכון הכרוך בכך והסתפק בחלקו בחברה הישראלית. עם זאת, גם הפעילות של המפעלים הישראלים מיועדת רובה ככולה לייצוא, ורק 5% ממכירות כתר הן בישראל.
כפי שנחשף אתמול ב"כלכליסט", הצלע השלישית במשפחה, האחות ויקי בן־ג'ויה, דורשת לקבל 140 מיליון דולר מתמורת המכירה, לאחר שמכרה את חלקה (10%) ב־2005 תמורת 30 מיליון דולר בלבד. המחלוקת מצויה כיום בבוררות בין בן־גויה לשני אחיה, בפני הבורר עו"ד רם כספי.
ההליך בין האחים החל למעשה עוד לפני שנסגרה עסקת המכירה של כתר. בן־ג'ויה ביקשה לפתור את הסוגיה ושכרה את שירותיו של עורך דין, וההליך הובא לבוררות בפני עו"ד כספי, שכבר קיים ישיבות עם שני הצדדים בעניין. לפי מקורבים לעסקה, בכוונת האחים להעניק פיצוי מסוים לאחות, אבל בהיקף נמוך בהרבה מזה שאותו היא דורשת. עו"ד כספי היה זה שב־2005 הכריע שג'ויה תקבל 30 מיליון דולר תמורת מניותיה, במסגרת הליך גישור שהתבצע כבר אז לאחר שהאחים לא הגיעו להסכמות, לרבות לא בנוגע לחלוקת דיבידנדים בחברה.
לפי מקורבים לעסקה, החוזה עם BC פרטנרס כולל גם תגמול נאה למנהלי החברה, במניות ובאופציות. סמי סגול עצמו, כך נודע, מתכוון להעניק בונוסים לעובדי החברה מתוך התמורה שיקבל, אך היקף התשלום אינו ידוע בשלב זה.
שוויה של כתר בעסקה, 1.7 מיליארד דולר, משקף מכפיל 8.5 על האביטדה (הרווח התפעולי התזרימי) של 2016, שצפויה להיות כ־200 מיליון דולר, לעומת 120 מיליון ב־2015.
מזוודה לשים בה את הכסף
כתר פלסטיק מבקשת להיכנס לתחום מזוודות הנוסעים והיא מפתחת בימים אלה מזוודת טיסה משוכללת. השאיפה של החברה היא לפתח מזוודה "אולטימטיבית", שתכלול בין היתר חיישן שימנע ממנה ללכת לאיבוד. המזוודה תיבנה מפלסטיק מוקשה, והיא אמורה להיות קלה אך חזקה, ובמחיר נוח יותר מזה שבו נמכרות כיום מזוודות ממותגות איכותיות. פיתוח המזוודה נמצא בשלבים אחרונים, וכתר מתכננת בניית מפעל באחת ממדינות מזרח אסיה, כדי לייצר אותה בייצור מסחרי.
במקביל, סמי סגול, שנחשב לתורם גדול בתחום חקר המוח, מקים יחד עם מכון ויצמן מרכז לאריכות ימים. המרכז יהיה מבוסס על מחקר של פרופ' ערן אלינב, זוכה פרס רפפורט, שחקר את הקשר בין חיידקים מסוימים בגוף האדם לבין בריאותו ויכולתו להימנע ממחלות. סגול ישקיע בהקמנת המרכז עשרות מיליוני שקלים.
את ביסי פרטנרס ייצג משרד עו"ד מיתר ליקוורניק, בידי מייק רימון, טליה גרסטלר וקרן שיטרית, ואילו כתר יוצגה ע"י משרד וויט אנד קייס הבינלאומי וגרוס חודק הישראלי. CVC יוצגה ע"י משרד גורניצקי בראשות עו"ד אלית אלקון, כשמלווים אותה פנחס רובין אייל רז ומיכאל איילון. את כתר ייצג משרד עו"ד גרוס חודק ע"י עורכי הדין דוד חודק ואיל דיסקין, והמשרד הבינלאומי וויט אנד קייס.