מסתמן: ועדות האיתור למינוי בכירים למשרדי ממשלה יתכווצו מחמישה חברים לשלושה
ההכרעה צפויה להתקבל בשבוע הבא, אך בוועדת השרים שהוקמה במיוחד לנושא נוטים לתמוך בהצעתו של שר האנרגיה יובל שטייניץ, מתוך ארבע הצעות שונות שהועלו בנידון
ועדת השרים שהוקמה כדי להכריע בנושא מינויי הבכירים לממשלה דנה היום (א') בסוגיית מינויי הבכירים במשרדי הממשלה. אחרי שבדיון הקודם הועלו ארבע אפשרויות שונות, היום מסתמנת האפשרות המועדפת על השרים, והיא צמצום מספר החברים בוועדות האיתור מחמישה - לשלושה.
- הפרמטר החדש לבונוס: שיעור הנשים בתפקידים בכירים
- בלקרוק יוצאת למלחמה בשכר הבכירים בבריטניה
- אחרי שנה סוערת: שני בכירים נוספים עוזבים את כיל
ההצעה, שאותה העלה שר האנרגיה יובל שטייניץ, קובעת שוועדת האיתור שממליצה לשר הרלוונטי על המועמד המתאים לתפקיד תהיה קטנה יותר ועם נציג נוסף למנכ"ל המשרד - מה שאמור להפוך אותה ליעילה יותר. השרים יוכלו לבקש האם הם מעוניינים לקבל הצעה לגבי מועמד אחד או יותר, מציע שטייניץ.
הצעתו של שר הבינוי והשיכון יואב גלנט לבטל כליל את ועדות האיתור לא זכתה לתמיכה על ידי השרים. בדיון טען גלנט כי ככל שהפקידות חזקה יותר, כך הממשלה תשלם מחיר גבוה יותר, כביכול על טוהר המידות.
במהלך הדיון חזרו השרים על הטענה כי ועדות האיתור נמשכות הרבה מאוד זמן וכי הן מסורבלות ולא מושכות מועמדים איכותיים, מאחר והם חוששים ממשכו הארוך של התהליך ומהדלפת שמם החוצה.
בשלב זה טרם התקבלה החלטה סופית, אולם כרגע נכונים השרים לקדם את הצעתו של שטייניץ להקטנת מספר החברים בוועדות האיתור, כאשר הצעות נוספות שעלו הן השארת המצב הקיים על כנו או הצעת מספר מועמדים לשר על ידי ועדות האיתור הקיימות.
על הפרק - כהונת בכירים תוקצב לשמונה שנים
בשבוע הבא אמור להתקיים דיון מכריע והצבעה על הנושא יחד עם דיון על שאלת הפיטורים והקצבת הכהונה. לטענת השרים, חוסר היכולת לפטר בכירים מקשה עליהם לקדם מדיניות מול בכירים שלא משתפים עימם פעולה. אחת האופציות שעלתה היא הקצבת כהונה לתקופה קצרה משמונה שנים, עם אפשרות להאריכה. מה שאמור להוות תמריץ לבכירים לקדם את מדיניות השר בצורה יעילה.