אחרי שנה סוערת: שני בכירים נוספים עוזבים את כיל
הפורשים הם נסים אדר, שפורש לאחר 37 שנה בחברה, ומארק וולמר, ראש חטיבת הפתרונות המיוחדים
אחרי שנת 2016 שהסתיימה זה עתה ובה עברו על חברת כיל מאורעות לא פשוטים, כולל עזיבה של מספר בכירים ובהם המנכ"ל, גם את שנת 2017 פותחת כימיקלים לישראל עם פרישתם של בכירים נוספים.
- כיל תסגור את פעילותה באתיופיה ותמחק השקעה של 170 מיליון דולר
- הג'וב החדש של סטפן בורגס: מנכ"ל חברת הכרייה האוסטרית RHI
- ההתפטרות מכיל שווה לבורגס חצי מיליון דולר
אתמול (ה') נודע כי מי שעומד בראש חטיבת המינרלים החיוניים (הכוללת את פעילות הדשנים והפוספט), ניסים אדר, צפוי לפרוש לגמלאות לאחר 37 שנים בחברה. יחליף אותו עופר ליפשיץ, סמנכ"ל בכיר אשר ניהל לאחרונה את תכנית ההתייעלות בחברה. כיום הוא משמש כיו"ר המיזם המשותף YPH עם הסינים.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
טרם הוחלט מי יתפוס את תפקידם של ליפשיץ ושל גלזר. בתוך כך, גם רון מושקוביץ הודיע ליוחנן לוקר, יו"ר הדירקטוריון, על סיום תפקידו בדירקטוריון באופן מיידי. עזיבתו של מושקוביץ היתה צפויה ונודע עליה לפני כמה חודשים.
עזיבות אלו מגיעות אחרי מסכת של אירועים שפקדו את החברה בחודשים האחרונים, לאחר שסטפן בורגס, המנכ"ל הקודם התפטר מתפקידו. בורגס הגיש את מכתב התפטרותו מיד לפני ישיבת הדירקטוריון שעמדה לדון בדו"ח השופטת לגבי ההטרדה המינית לכאורה של עובדת בכיל.
כממלא מקום המנכ"ל מונה אשר גרינבאום. אחרי עזיבת בורגס הודיעה כיל על עצירת פרויקט המחשוב ועל הפסקת פרויקט הכרייה עם ממשלת אתיופיה - מה שהסב לה מחיקות של מאות מילוני דולרים, והביא אותה לסיים את הרבעון השלישי השנה בהפסד.
מניית כיל סיימה את השנה האחרונה בעלייה של יותר מ-7%, כאשר ברבעון האחרון של השנה קיזזה המניה את כל הירידה שרשמה מתחילת 2016, וזאת על רקע הציפיות בשוק האשלג להתאוששות ולהגעה למחירי תחתית שרק יעלו בשנה הקרובה.