$
שווקי חו"ל

בלקרוק יוצאת למלחמה בשכר הבכירים בבריטניה

חברת ההשקעות הגדולה בעולם הודיעה לחברות בבורסת לונדון כי תצביע נגד חבילות תגמול לבכירים שאינן מוצדקות. נציגי החברה יגיעו מחר לכינוס הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס, שם יעסקו בין השאר באי־השוויון הגלובלי

שירות כלכליסט 19:5616.01.17

בלקרוק, חברת ניהול הנכסים הגדולה בעולם, דרשה מהחברות הציבוריות בבריטניה לשים קץ לחגיגות שכר הבכירים בממלכה. 

 

במכתב ששלחה בלקרוק לחברות הנסחרות במדד פוטסי 350 בבורסת לונדון, הן הוזהרו כי במהלך 2017 היא מתכוונת להילחם במשכורות ותשלומי הפנסיה המנופחים הניתנים לבכירים שלהן. "הדיילי טלגרף" הבריטי מציין כי בלקרוק, המנהלת נכסים בשווי של מעל ל־5 טריליון ברחבי העולם, מושקעת כמעט בכל חברה הנסחרת במדד.

 

 

 צילום: בלומברג

 

"הפייננשל טיימס" מצטט את המכתב שהיא שלחה ולפיו היא "תצביע כנגד כל העלאה בשכר שלא עולה בקנה אחד עם עלייה בשכר של שאר כוח העבודה או מייצגת ביצועים טובים מהרגיל". עוד נכתב כי "שכר הבכירים צריך להיות קשור בצורה הדוקה לביצועים, ובכך אנחנו מתכוונים לתשואות יציבות וחזקות לאורך זמן ולא לעליות קצרות מועד במחירי המניות" הדגישה ענקית ניהול הנכסים.

 

חדל השוואת גדלים

 

בלקרוק מתחה ביקורת חריפה על תשלומים המועברים לדירקטורים בחברות, על חשבון ההפרשות לקרנות הפנסיה של העובדים. אלו מגיעים לעיתים למאות אלפי ליש"ט, זאת בשעה שעובדים רבים בבריטניה לא רשומים כלל בקרנות פנסיה של מעסיקיהם. בנוסף, מתחה בלקרוק ביקורת על הנטייה ההיסטורית של החברות במדד פוטסי 350 להשוואת חבילות התגמול של הבכירים לאלו שמקבלים קולגות מחברות אחרות, כהצדקה להסכמתן להעניק תגמולים גבוהים יותר. בלקרוק טענו כי יש לבצע את ההשוואה, המכונה "בנצ'מרקינג", רק לשם הבנה כמה משלמים המתחרים "ולא כנקודת פתיחה למשא ומתן".

 

בשנה הבאה צפויות לקיים כחצי מהחברות הנסחרות במדד פוטסי 350 הצבעה מחייבת של בעלי המניות על חבילות התגמול של הבכירים. זאת על רקע הזעם הציבורי המתגבר בבריטניה על כשלונן של החברות להחזיק קרנות פנסיה לעובדים ולקצץ את שכר הבכירים. כתגובה ללחץ הציבורי, פרסמה בנובמבר האחרון ממשלת בריטניה מסמך ששרטט קווים מנחים לרפורמות אפשריות בתחום וייעץ לבסס מחדש את הקשר בין תגמולי הבכירים לביצועי החברה.

 

לוועידת הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס שתיפתח מחר (ג') שלחה בלקרוק 5 נציגים, ביניהם גם מנכ"ל ומייסד החברה לורנס פינק, שאף מונה לפני כחודש לצוות היועצים של נשיא ארה"ב הנבחר דונלד טראמפ. טראמפ עצמו לא צפוי לקחת חלק בכינוס.

 

לא מאמינים למנכ"לים

 

ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי תגיע מחר לדאבוס ותיוועד עם נשיא סין שי ג'ינגפינג, שיהפוך לנשיא הסיני הראשון שמשתתף בכינוס ב־47 שנות קיומו. לפי דו"ח הסיכונים הגלובליים של הפורום הכלכלי העולמי שהתפרסם לקראת פתיחת הוועידה, על סדר היום במפגש השנתי של המנהיגים הכלכליים והפוליטיים של העולם יעמדו "פערי השכר וההכנסה העולים" ו"הקיטוב הגובר בחברה" שצפויים להשפיע על העולם בעשור הקרוב.

 

בתוך כך, משבר האמון הציבורי בעסקים, מוסדות, ממשלות ומלכ"רים הולך וגובר - כך עולה ממסקנות דו"ח שפרסמה היום סוכנות היחסים הבינלאומיים "אדלמן" לכבוד פתיחתה של הועידה. הסוכנות סקרה 33 אלף איש ב־28 מדינות ומצאה כי האמון הציבורי במנכ"לי החברות "קרס", כך שרק 37% מהנשאלים ענו כי יאמינו להם, ירידה של 12% מ־2015 והנתון הנמוך ביותר מאז תחילתו של הסקר ב־2001.

 

 

 

בנוסף, מצא הדו"ח כי אמצעי תקשורת הנשלטים על ידי עסקים, כגון אתרים מקצועיים וערוצי מדיה חברתית, נחשבים בעיני הציבור אמינים כמו מגזר התקשורת. בנוסף, 59% מהאנשים ענו כי סביר יותר שיאמינו למנועי חיפוש מאשר לעורכי חדשות אנושיים. אחד מכל שני משיבים הסכימו עם ההיגד "אתמוך בפוליטיקאי שאני מאמין בו כי ישפר את המצב עבורי ועבור משפחתי, אפילו אם הוא לא אומר את האמת".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x