רות דוד ניסתה להיכנס לביהמ"ש בלי בדיקה עם תעודת עו"ד ישנה, וסורבה
בימים האחרונים פנה משמר ביהמ"ש ללשכת עורכי הדין וטען כי דוד, שמושעית מחברותה בלשכה, משתמשת בתעודה ישנה מ־2015 במטרה להיכנס לביהמ"ש ללא בידוק
פרקליטת מחוז תל אביב לשעבר רות דוד, שמעורבת בפרשת עו"ד רונאל פישר, ניסתה להיכנס לבית המשפט המחוזי בירושלים בלי בדיקה ביטחונית באמצעות שימוש בתעודת עורך דין ישנה. ל"כלכליסט" נודע כי קציני הביטחון סירבו לאפשר לדוד להיכנס ללא בדיקה, ובמקום התפתחו חילופי דברים עמה על רקע זה.
- נשקלת העמדת רות דוד לדין משמעתי בנציבות שירות המדינה
- למרות המעשים "הבלתי ראויים": מנדלבליט סגר את התיק נגד רות דוד
- עו"ד רות דוד כופרת באשמה בפרשת רונאל פישר: "לא הייתי מעורבת ב'שיטה'"
עורכי דין שמחזיקים בתעודה תקפה רשאים להיכנס לבתי משפט מבלי שייערך חיפוש על גופם או בכליהם. דוד נדרשה לאחרונה להגיע כמה פעמים לבית המשפט המחוזי בירושלים שבו התקיימו דיונים בכתב האישום שהוגש נגדה בפרשת רונאל פישר, שבה היא מואשמת בשיבוש הליכי משפט.
בימים האחרונים פנה משמר בית המשפט ללשכת עורכי הדין וטען כי דוד משתמשת בתעודה ישנה מ־2015 במטרה להיכנס לבית המשפט ללא בידוק. במשמר ביקשו לדעת אם חברותה בלשכה עדיין בתוקף. הבדיקה העלתה כי דוד מושעית מחברותה לפי החלטת בין הדין המשמעתי של הלשכה, כך שהשימוש שעשתה בתעודה עשוי להיחשב כהתחזות לעורך דין. בתוך כך, קציני הביטחון קיבלו הוראה שלא לאפשר לדוד להיכנס לבית המשפט ללא בדיקה ביטחונית.
בחודש מרץ 2016 הודיע היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, כי החליט לגנוז את תיק החקירה שהתנהל נגד רות דוד על התקופה בה כיהנה כפרקליטת מחוז תל אביב וזאת משום שחומר הראיות בתיק החקירה לא מגבש סיכוי סביר להרשעה בעבירה פלילית. "מעשיה של דוד היו בעייתיים ולא ראויים לפרקליטה בפרקליטות המדינה, ובוודאי שלא לפרקליטה בדרג כה בכיר", הבהיר מנדלבליט.
לאחר שעו"ד דוד הועמדה לדין על חלקה בפרשת רונאל פישר, החלה המשטרה בחקירה בנוגע לתקופה שבה כיהנה כפרקליטת מחוז תל אביב, זאת לאחר תלונות שהצטברו שטענו לקבלת שוחד מצידה של דוד וכן לעבירות שחיתות נוספות. המשטרה העבירה את הממצאים לידי הפרקליטות וכעת קובע היועץ המשפטי לממשלה כי החליט על גניזת התיק. ההחלטה, לדבריו, התקבלה עוד בטרם נכנס לתפקיד – על ידי היועץ המשפטי לממשלה הקודם – יהודה ויינשטיין – שקיים דיון בהשתתפות נציגי המשטרה, הפרקליטות ונציגי המשנה ליועמ"ש. בסיומו של הדיון החליט וינשטיין לגנוז את תיק החקירה נגד דוד, משום שחומר הראיות לא מגבש סיכוי סביר להרשעה בעבירה פלילית. וינשטיין אף הבהיר כי בכל מקרה, על אחת העבירות שיוחסו לדוד ישנה התיישנות.
החלטת מנדלבליט התבססה בין השאר על ממצאי החקירה. לפי ממצאים אלו, דוד כיהנה בתפקיד פרקליטת המחוז החל משנת 2002 ועד לשנת 2010. בשנת 2004 לערך התפתח קשר אישי בין עו"ד רונאל פישר לבינה, שכלל גם מפגשים משותפים בארבע עיניים בחדרה של רות דוד בפרקליטות, והקשר העמיק עם השנים שחלפו.
הקשר גם המשיך לאחר פרישתה של דוד מהפרקליטות כשזמן מסוים לאחר מכן היא אף החלה לעבוד ביחד איתו במשרד עוה"ד שלו. בשנת 2007 או 2008, כך לפי ממצאי החקירה, התפתח קשר אישי גם בין רות דוד לבין יאיר ביטון, שהיה מקורב לפישר. ביחס לקבלת מתנות על ידי רות דוד, נמצא בחקירה כי במהלך כהונתה כפרקליטת מחוז היא קיבלה מפישר שני עטים של חברת "מונט בלא" בשווי כולל של כ-2,500 שקלים. כן קיבלה ביום אחד כמות גדולה של זרי פרחים ומעת לעת גם מספר עציצי סחלבים. ההערכה המשוערת לשווי הכולל של מתנות אלו היא של כמה מאות עד כמה אלפי שקלים.
דוד נחקרה עוד על הטענה כי קיבלה מעו"ד פישר שעון יקר ערך בשווי של כמה אלפי שקלים. אף על פי שנמצאו אינדקציות לטענה זו, לא ניתן היה להגיע למסקנה ודאית בעניין זה. ככל הנראה, מדובר בפריטים שהועברו לדוד בשנים המאוחרות של כהונתה ולפי היועץ המשפטי לממשלה, שנים בהן לא נמצאה מעורבות של דוד בתיקים בהם פישר שימש כמייצג.
עוד עלה בחקירה כי דוד קיבלה מביטון, לאחר סיום כהונתה, וככל הנראה במסיבה לכבוד פרישתה, תיק וצעיף של חברת לואי ויטון וכן שעון יקר ערך בשווי של כמה עשרות אלפי שקלים. "מחומר הראיות", כך לפי החלטת היועמ"ש, "לא ניתן לקבוע ממצא ודאי בשאלה מתי הוענק השעון, אף שנעשה מאמץ חקירתי לברר נושא זה, אך ישנן אינדיקציות ממשיות התומכות בכך כי הוא ניתן לדוד רק לאחר פרישתה".