שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת "נָגִישׁ בִּקְלִיק" הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
$
משפט

עו"ד רות דוד כופרת באשמה בפרשת רונאל פישר: "לא הייתי מעורבת ב'שיטה'"

בפרשיית יאיר ביטון מודה דוד כי השתתפה בפגישה שבה נעשה שימוש במידע שעלה ממסמך מסווג מחקירת משטרה בעניינו של ביטון

זוהר שחר לוי 17:0010.02.16

פרקליטת מחוז תל אביב לשעבר, עו"ד רות דוד, מגיבה היום (ד') לכתב האישום שהוגש בעניינה בפרשת רונאל פישר וכופרת בכל המיוחס לה. "כתב האישום שהוגש מנוסח באופן כוללני שעלול להטעות תוך התעלמות מעובדות והוא מבהיר מפורשות שלא הייתה לה כל מעורבות ב'פרשה' וב'שיטה' הנטענות בכללותן".

 

סנגוריה, עוה"ד יאיר גולן ונחשון שוחט, מבהירים בתגובה שהוגשה לבית המשפט המחוזי בירושלים כי "כתב האישום מבהיר מפורשת שלנאשמת לא הייתה כל מעורבות ב'פרשה' וב'שיטה' הנטענות".

 

יחד עם זאת, באשר לפרשיית יאיר ביטון, בה נטען כי העבירה מסמך מסווג מחקירת משטרה לידי ביטון, הנוגע לחקירה שהתנהלה בעניינו, מודה דוד כי נטלה חלק בפגישה שבה נעשה שימוש במידע שעלה מהמסמך. "רות דוד", כך כותבים סנגוריה, "מכירה בכך שהיא שגתה בתנהלות זו וכי אפשר שעברה בכך עבירה". 

מימין: רות דוד ורונאל פישר (ארכיון) מימין: רות דוד ורונאל פישר (ארכיון) צילם: עמית שאבי

 

לפי המענה לכתב האישום, דוד מודה בכך שהיא נחשפה למסמך משטרתי שהגיע לידי עו"ד רונאל פישר בנסיבות שאינן ידועות לה. דוד, כך לגרסתה, נחשפה למסמך לראשונה בהיותה בבודפשט ושם התקיימה הפגישה עם ביטון.

 

"דוד", נכתב עוד, "תבקש להבחין בין מה שידעה בזמן אמת לגבי החקירה שהתנהלה בעניינו של ביטון לבין סטטוס החקירה שלמעשה אינו מצוי בידיעתה". לדבריה, במהלך שנת 2012 וזמן קצר לאחר שנחקר ברשות המסים, סיפר לה על כך ביטון שהיה עמה בקשר חברי. בהמשך, ביחד עם פישר היא טסה לבודפשט שם פגשו את ביטון. לפי האישום, דוד היא זו שהחזיקה בחומרי החקירה המסווגים משום ששימשה "בלדר בטוח". אולם דוד אומרת כי אמירה זו מעולם לא נאמרה בפניה ולא הובאה לידיעתה.

 

דוד, הנאשמת בסעיף אישום נוסף בפרשה כי במסגרת פרשת ביטון פנתה לעו"ד ניסים מרום, פרקליט בכיר בפרקליטות מחוז תל אביב (פלילי) שליווה את החקירה והציעה לו לכאורה תפקיד כיועץ המשפטי של חברת נתיבי ישראל (מע"צ). לפי האישום הצעה זו נועדה כדי לנטרלו מלעסוק בחקירה וכדי לפגוע באפקטיביות הטיפול בתיק ובניהולו.

 

פרקליטת המחוז לשעבר כופרת במיוחס לה גם בסעיף זה. "דוד", נכתב, "כופרת בתוקף בפרשנות המגמתית המיוחסת למסכת העובדות במסגרת אישום זה. היא כופרת בתוקף בהאשמה כי היתה לה כוונה נסתרת כלשהי בפנייתה אל עו"ד מרום ובטענה שבפנייתה זו עברה עבירה מכל סוג שהוא". לשיטתה, היא לא ידעה שמרום הוא הפרקליט המלווה את החקירה של ביטון וכי "מעולם לא הייתה מחשבה, כל שכן קשירת קשר, במטרה להביא לכך שעו"ד מרום יחדל לטפל בתיק. דוד מתקוממת על עצם העלאת הטענה".

 

לגרסתה של דוד, נודע לה באקראי על קיומו של המכרז לתפקיד היועמ"ש בנתיבי ישראל ו"באופן ספונטני" היא הודיעה לעו"ד מרום על קיומה של המשרה שלהבנתה התאימה לו. "בשיחות אישיות קודמות שקוימו בין עו"ד מרום לבין הנאשמת", נכתב בתגובה, "לאחר שפרשה מתפקידה כפרקליטת המחוז, העלה עו"ד מרום בפניה את רצונו לסיים את עבודתו בפרקליטות ואף ביקש להצטרף למשרדה. הנאשמת ידעה שהוא מחפש הזדמנויות להשתלב במגזר הפרטי. החיבה שחשה נאשמת 3 כלפי עו"ד מרום, הערכתה את כישוריו וההזדמנות לעזור לו הם שהביאו אותה באופן טבעי ליידע אותו לגבי המשרה שהתפנתה, והיא אף היתה נכונה לסייע לו בקשר להגשת המועמדות".

 

כופרת גם בסעיף "הפגישה הלילית"

 

סנגוריה של דוד מציינים עוד בתגובתה כי היא כופרת גם בסעיף אישום נוסף המיוחס לה, שזכה לכינוי "הפגישה הלילית" ולפיו, זמן קצר לפני מעצרו של פישר הוא נפגש בביתו בשעת לילה ביחד עם דוד ועדת המדינה לאחר שהבינו כי מכשיר הטלפון הסלולרי שלו שהיה בידי המשטרה נפרץ. בפגישה הזו, נטען, שבמהלכה גם שוחחו טלפונית עם קצין המשטרה לשעבר ערן מלכה, ניסו המעורבים לתכנן כיצד לפעול ובכך מיוחסת להם עבירה של שיבוש חקירה.

 

"חלק גדול מן העובדות המפורטות באישום זה מתוארות באופן מסולף ומגמתי", כותבים סנגוריה של דוד. "היא כופרת בחלק מן העובדות הנטענות שפשוט אינן נכונות ומעבר לכך גם העובדות הנטענות אינן מגבשות עבירה פלילית".

 

"במהלך המשפט", נכתב עוד, "יתברר כי תיאור מהלך העניינים באישום זה הינו סלקטיבי לחלוטין ומתעלם מעובדות חשובות נוספות הידועות למאשימה ביחס לפרטי המפגש, מטרתו והתנהלותם של נאשמת 3 ושל נוכחים נוספים במהלכו וגם לאחריו. נאשמת 3 משוכנעת בכך שלא עברה כל עבירה".

 

כתב האישום בפרשת פישר הוגש במאי האחרון ונוספו לו סעיפי אישום חודשיים לאחר מכן. הנאשמים המרכזיים בו הם עו"ד רונאל פישר וקצין המשטרה לשעבר ערן מלכה שבינתיים הורשע ונידון ל-8 שנות מאסר במסגרת הסדר טיעון. השניים נאשמים כי קיבלו שוחד בתמורה להעברת חומרי חקירה מסווגים. ביחד איתם נאשמת גם פרקליטת מחוז תל אביב לשעבר, דוד וכן בעל השליטה בחברה הציבורית ב.יאיר ואחרים. בהמשך, בעניינה של דוד נבדקו חשדות נוספים על התנהלותה בתקופה שבה כיהנה כפרקליטת מחוז אולם בחקירה זו טרם הוחלט אם להעמידה לדין.

5 תגובות
בטל שלח
  • הצדק נרמס ביד גסה,ע״י מי שצריך לשמור עליו.פרקליטות שעובדת בשיטת חבר מביא חבר, מערכת משפט,שעל אותה עברה אתה יכול לקבל 12 שנה כלא או כמה חודשים
    תלוי ברצון השופט,, אשה בשם לורי שדברה לא יפה לשופט ישבה מעל לשנתיים במעצר,ללא משפט... בן של שופט נדרס
    למוות ,הנהג קיבל 12 שנות מאסר. בעוד שבמקרים דומים מקבלים שנה או שנתיים,או פרקליטת מחוז ת״א רות דוד,
    ש אשמה בפלילים והפרקליטות מחקה את האשמה, למה לא נפתחת חקירה במקרים הללו, האם הפרקליטות מעל החוק.
    דן אברמסון,(12.01.20)
  • אמון הציבור במערכת המשפט ואכיפת החוק יורד לטימיון! ועו"דים מחוכמים חוגגים (ל"ת)
    חיים,(11.02.16)
  • יו"ר ראש ארגון הפשע רות דוד צודקת היא לא היתה מעורבת בפשעים "היא המציאה פשעים" ולכן כלואים חפים מפשע בשל שותפים שופטים רבים...
    פושעת לתליה בככר העיר,(11.02.16)
  • משקרת במצח נחושה. לך תידע איזה נזקים היא עוד עשתה כפרקליטת מחוז. (ל"ת)
    שלא תיתמם?,(11.02.16)
טען עוד
x