בעקבות סיכום עם האוצר: מפעל הפיס יוכל להפעיל הגרלות באינטרנט
מכונות המזל בוטלו, אך בניגוד לכוונת האוצר - מפעל הפיס יקיים שמונה הגרלות קינו ביום ברשויות מקומיות בעלות דירוג סוציו-אקונומי 6 ומעלה
לאחר דיונים ממושכים בימים האחרונים משרד האוצר ומפעל הפיס סיכמו הערב את התנאים להיתר החדש שיאפשר את פעילותו של מפעל הפיס עד סוף 2021. ההיתר הקודם הסתיים במוצ"ש, ואולם האוצר האריך אותו ביומיים כדי להגיע לסיכומים על היתר חדש.
- המחלוקת על מכונות המזל עברה מערכים לכסף
- אראלה לא התקשרה: ההכנסות מהימורים זינקו פי 5 מצמיחת השכר
- על כל שקל של הימור במפעל הפיס חוזרות לציבור 25 אגורות
במוצ"ש הוחלט כבר על ביטול פעילותן של מכונות המזל, אך כוונת האוצר אז היתה גם לבטל את משחקי הקינו. ואולם הערב סיכמו הצדדים כי יתקיימו שמונה הגרלות ביום ואלו ייעשו רק ברשויות בעלות דירוג סוציו-אקונומי 6 ומעלה.
עוד סוכם כי ה-7.5% שמוענקים כיום לתרבות ולמלגות יוגבלו לסכום של 108 מיליון שקל בלבד. ללא תלות ברווחי מפעל הפיס, וכי יתר הסכום יתחלק 50-50 בין השלטון המקומי לצורכי בניית מועדונים, מגרשים וכו', לבין בניית כיתות לימוד וגני ילדים. עם זאת סוכם כי לאור הפגיעה הצפויה ברווחים מהפסקת פעילות המכונות (שמוערכת על ידי מפעל הפיס בכ-600-800 מיליון שקל בשנה) משרד האוצר יעניק לשנתיים הבאות רשת ביטחון של עד 150 מיליון שקל עבור השלטון המקומי.
כצ'ופר קיבלו במפעל הפיס את הרשות להפעיל את הימורי הלוטו ומשחקים חדשים באינטרט, אולם כדי ליצור פיקוח כלשהו נקבעה הגבלה לפי כרטיסי אשראי.
הערב אמורה להסתיים הארכה הזמנית של ההיתר הקיים וכאמור לאור הסיכומים בין הצדדים, ההיתר החדש צפוי להיחתם בקרוב.