החל מחצות: מפעל הפיס הפסיק את פעילות מכונות המזל
ההנהלה ומשרד האוצר במו"מ על הארכת ההיתר המאפשר למפעל הפיס לערוך הימורים בארץ. ההיתר הוארך זמנית בתמורה להפסקת מכונות המזל שבסלע המחלוקת. כחלון: "הימורים הם דבר רע. ההחלטה היא בגדר פיקוח נפש והצלת משפחות"
שר האוצר משה כחלון התייחס בתום ישיבת הממשלה היום (א') להסרת מכונות המזל של הפיס ואמר: "לפני כחצי שנה הודענו שלא יהיו יותר מכונות מזל במדינת ישראל ואני מאוד שמח שמהיום, אין יותר הימורים במכונות מזל בישראל. כואב הלב על אלפי משפחות שאיבדו את רכושם, כספם, בתיהם ובמקרים מסויימים גם את התא המשפחתי שלהם בגלל מכונות מזל והימורים מזוהמים. ההחלטה להסיר את מכונות המזל תציל אלפי משפחות שאפילו לא ידעו לאיזה מעגל הן היו עלולות להיכנס. ההחלטה הזאת היא בגדר פיקוח נפש והצלת משפחות. ההחלטה הזאת היא החלטה מוסרית, נכונה וצודקת. הימורים הם דבר רע".
משרד האוצר והנהלת מפעל הפיס דנים בימים האחרונים באינטנסיביות על הארכת ההיתר המאפשר למפעל הפיס להמשיך ולקיים את כלל פעילות ההימורים בארץ. תוקפו של ההיתר הנוכחי אמור היה לפוג בחצות, אולם חוסר הסכמות בין הצדדים הביא את האוצר להחליט להאריך את ההיתר ב-48 שעות באופן חד צדדי. בכדי לקבל את ההארכה הזמנית של ההיתר, נדרש מפעל הפיס להודיע לציבור על כך שאין לו היתר להפעיל מכונות המזל ומכירת כרטיסי הגרלת הקינו והוא מפסיק פעילות זו.
- אראלה לא התקשרה: ההכנסות מהימורים זינקו פי 5 מצמיחת השכר
- בעקבות סיכום עם האוצר: מפעל הפיס לא יקטין את המלגות לסטודנטים
- בהסכמת מרכז השלטון המקומי: חוק מוסר התשלומים יחול גם על מפעל הפיס והטוטו
באתר מפעל הפיס מצוין כי "תינתן אפשרות לפדיון יתרות מכרטיסי משחק של מכונות המשחק בנקודות המכירה בהן נרכשו בהתאם לתקנון ההגרלה ומטפסי ההגרלה של הקינו בנקודות בהן התקיימו עד היום הגרלות הקינו".
הנושא המרכזי שמעסיק את שני הצדדים הוא כאמור ביטול השימוש במכונות המזל. בעוד שכחלון מבקש להפסיק את השימוש לאלתר, במפעל הפיס מבקשים לעשות זאת באופן הדרגתי.
נושא נוסף שבמחלקות הוא העברת מיליארד שקל ממפעל הפיס למשרד האוצר: באוצר דורשים ממפעל הפיס חצי מיליארד ב-2017 וחצי מיליארד ב-2018.
מחלוקת נוספת נוגעת לדרישה של מפעל הפיס לקבל ממשרד האוצר שיפוי במקרה של תביעות נגד הפיס מצד זכיינים קיימים שהשינויים הצפויים יפגעו בהכנסות שלהם.
למרות דחיית ההחלטות עד לאחרי הרגע האחרון, בשני הצדדים מעריכים כי בסופו של דבר יגיעו להסכמות שייאפשרו למפעל הפיס לפעול כסדרו. גם ההיתר הקודם שניתן לפני חמש שנים ניתן בסופו של דבר, ברגע האחרון.
ממפעל הפיס נמסר כי "נקיים כל סיכום שיושג בין הבעלים – הרשויות המקומיות, לרגולטור – האוצר וימשיך את פעולותיו הברוכות למען החברה בישראל".