$
בארץ

כל משפחה חמישית בישראל מטופלת בלשכות הרווחה

משרד הרווחה: בעשור האחרון כ־20% מהמשפחות בישראל נזקקות לטיפול במחלקות לשרותים חברתיים. הסיבה העיקרית: התקציבים הנמוכים לעידוד עבודה המכניסה שכר

מיקי פלד 07:1221.12.16

מנתונים של משרד הרווחה לשנת 2015 כל משפחה חמישית בישראל מטופלת בלשכות הרווחה. מדובר על משפחות במצוקה כלכלית קשה, משפחות בעלות צרכים מיוחדים שונים, תפקוד לקוי של ההורים, קשישים הזקוקים להשגחה, ועוד. בעשור האחרון אין שינוי בשיעור המשפחות הללו, וזו אולי הבעיה הקשה מכל. לאורך השנים תקציבי המשרד גדלו באופן משמעותי, אך שיעור המשפחות הרשומות בלשכות ממשיך לעלות - מכ־16% בשנת 1998 (השנה הראשונה עליה יש נתונים זמינים) לכ-20% עשור לאחר מכן ושיעור זה לא ירד מאז. בשנת 2015 מחצית (50%) מאוכלוסיית האזרחים הוותיקים בגילאי 75 ומעלה וכמעט רבע (22.6%) מבני הנוער בגילים 17-12 היו רשומים במחלקות לשירותים חברתיים. בסך הכל מדובר על מיליון ושלוש מאות אלף איש הרשומים בלשכות.

 

 

הסיבה העיקרית היא התעלמות הממשלות האחרונות משורה של אמצעים שמדינות מפעילות כדי לעודד עובדים לצאת לעבודה שמכניסה שכר המאפשר מחיה, ובכלל זה הכשרה מקצועית למובטלים, מס הכנסה שלילי, אכיפת חוקי עבודה ועוד. כבר יותר מעשור התקציבים שמפנה המדינה לנושא הזה עומדים על כ-0.2% מהתוצר השנתי, שליש מהתקציבים בממוצע מדינות ה־OECD וחמישית ממדינות מובילות באירופה. שר העבודה והרווחה, חיים כץ, אומר כי בשנה הבאה התקציבים הללו יגדלו באופן משמעותי, והוא מעריך שניתן יהיה לראות קיטון במספר המשפחות המגיעות ללשכות הרווחה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x