$
בארץ

מדד מחירים שלילי בנובמבר - מינוס 0.4%; הדירות התייקרו בקצב שנתי של 8.7%

המדד ירד נמוך יותר מציפיות בשוק ההון שעמדו על מדד שלילי של 0.1%-0.2%. ירידות מחירים משמעותיות נרשמו בירקות ופירות טריים עם 5.9% ומזון עם 0.4%. האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים הסתכמה בשיעור שלילי של 0.3%

מיקי פלד 18:3115.12.16
מדד המחירים לצרכן לחודש נובמבר הוא שלילי בשיעור של 0.4%, נמוך מציפיות בשוק ההון שעמדו על מדד שלילי של 0.1%-0.2%, כך נמסר עתה מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. מדד נובמבר הוא באופן מסורתי מדד נמוך יותר מאשר בשאר השנה, אך עדיין מדובר בהפתעה. האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים הסתכמה בשיעור שלילי של 0.3% ומתחילת השנה עומדת על מינוס 0.2%.

 

 

הסעיפים העיקרים בהם נרשמו עליות מחירים הוא הלבשה עם 2%. לעומת זאת, ירידות מחירים משמעותיות נרשמו בירקות ופירות טריים עם 5.9% ומזון עם 0.4%.

 

הלמ"ס מפרסמת כל חודש גם את מדד מחירי הדיור, שאינו חלק מחישוב המדד הכללי. על פי הנתונים של העסקאות שדווחו עד כה, עלו מחירי הדירות בחודשים ספטמבר-אוקטובר בשיעור של 0.9%, לעומת החודשים אוגוסט-ספטמבר וב-12 החודשים האחרונים מדובר על עלייה של 8.7%.

 

המדד הנמוך במיוחד לא רק שעשוי להביא לכך שהאינפלציה ב-2016 תהיה אפסית, בהמשך לשנתיים שלפני כן, אלא הוא גם צפוי להשפיע למטה על הציפיות לאינפלציה בשנה הקרובה, שככל הנראה יירדו אל מתחת לאחוז. במילים אחרות, התקווה של שוק ההון ואנשי בנק ישראל כי האינפלציה מתחילה אט אט לחזור אל תחום היעד של 1%-3%, נראית עכשיו מעט אופטימית.

 

השאלה היא גם אילו השלכות יהיו למדד השלילי על התחזית של חטיבת המחקר של בנק ישראל על העלאות הריבית לשנה הקרובה, במיוחד כאשר במקביל הפד האמריקאי צפוי לפעול להעלאות נוספות של הריבית בארה"ב, בעוד שהעלאה כזו בישראל תפעל נגד הרצון להעלות את האינפלציה המקומית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x