$
כנס הקרן לידידות

כנס הקרן לידידות

גילה גמליאל: "חשוב שנציג את נשות החברה הערבית לא רק כאשר הן נרצחות"

השרה לשוויון חברתי: "32% בלבד מהנשים שמשתלבות בתעסוקה הן מהמגזר הערבי ועלינו להביא לכך שהאחוז יגדל". עוד התייחסה לפערים בקבלת השכלה גבוהה: "לא יכול להיות שמי שבא מרקע כל כך קשה, ימדד באותם פרמטרים של הילדה שלי שגרה בצפון תל אביב"

נעמי צורף 12:1114.12.16
"מדינת ישראל צריכה להציב את צמצום הפערים בחברה הישראלית כדבר מרכזי, לא יעלה על הדעת שישראל היא המדינה בעלת שיעור העוני היחסי הגבוה ביותר ב- OECD אחרי מקסיקו, שכ-21% מהאוכלוסייה בישראל, נמצאים מתחת לקו העוני, כאשר ממוצע מדינות ה- OECD עומד על 11.5%". כך אמרה היום (ד') השרה לשוויון חברתי גילה גמליאל, בכנס של "כלכליסט" בשיתוף עם הקרן לידידות לצמצום העוני והפערים החברתיים בישראל.
"32% בלבד מהנשים שמשתלבות בתעסוקה הן מהמגזר הערבי ועלינו להביא לכך שהאחוז יגדל", אמרה גמליאל. "נוח לחשוב שהבעלים לא מאפשרים להן לצאת לעבוד בגלל הילדים, אבל האמת היא שיש חסמים מובנים כמו מחסור במעונות יום שלא קיימים בחברה הערבית, כמו תחבורה ציבורית", סיפרה גמליאל. "פעלנו להקצאה של 40 אחוזים מהתקציב לתשתיות תחבורה ציבורית לטובת המיעוטים על מנת לתקן את הפער שקיים לאורך השנים, הקמנו מרכזי הכוון תעסוקתי שמסייעים לאלפי נשים שמגיעות אליהם".

 

"חשוב שנציג את נשות החברה הערבית לא רק כאשר נרצחות נשים או כשמדובר באלימות", אמרה השרה. "אני רוצה לפתח שיח של קידום המודלים לחיקוי, שהצעירות יראו את התקווה, את הנשים שבהייטק, שיראו לאן הן יכולות להגיע – לדעתי חשוב לפעול גם בפאן התודעתי ולא רק בפאן התקציבי".
השרה לשוויון חברתי גילה גמליאל השרה לשוויון חברתי גילה גמליאל צילום: עמית שעל

 

השרה התייחסה לפערים במוסדות להשלכה גבוהה. "לא יכול להיות שמי שבא מרקע כל כך קשה, ימדד באותם פרמטרים של הילדה שלי שגרה בצפון תל אביב. האקדמיה חייבת להיות יותר קשובה ופתוחה לבחון כיצד היא פועלת לשילוב ומקצה לכך משאבים". השרה גמליאל התייחסה גם לסוגיית ההסללה המקצועית לאוכלוסיות חלשות יותר "אפשר לראות הסללה מובנית לאוכלוסיות חלשות למקצועות שמרוויחים בהם פחות, אנחנו צריכים לפעול כדי לייצר את ההפך, לפתוח כמה שיותר מהמקצועות של המאה ה-21 לאוכלוסיות אלו".

 

השרה גמליאל סיפרה כי משרדה אחראי על המיזם "ישראל דיגיטלית" במסגרתו היא פועל להנגשת ההשכלה לפריפרייה. "אם המורים לא רוצים להגיע לפריפרייה, אנחנו נפעל לקידום לימודים מקוונים. הפרויקט החל לפעול כבר בנגב המזרחי ובהמשך יגיע גם לנגב המערבי ולגליל. בעידן דיגיטלי מתקדם אין הצדקה שהמורים הטובים ביותר לא ילמדו את התלמידים שלנו. אני מאמינה שהדרך של הנגשת החינוך וההשכלה הגבוהה תביא לצמצום פערים בחברה".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x