$
דעות

דרושים משקיעים שיודעים ליצור ערך

ההצלחה של שתי קרנות ההון סיכון הישראליות פונטיפקס ו־JVP מדגישה בעיקר את החוסר במשקיעים שיודעים ליצור ערך

מאיר אורבך 08:2607.11.16
התשואות של קרנות הון סיכון הן סוד כמו השכר של מנהלי הקרנות עצמם — רובם מעדיפים לשמור את המספרים קרוב לחזה. היחידות שמוכנות לחשוף אותם הן אלו שמראות תשואות חיוביות ביותר, או קרנות שלצערן קיבלו השקעה מקרנות פנסיה אמריקאיות, דוגמת קלפרס של עובדי מדינת קליפורניה, ואז מחויבות לחשוף תשואותיהן.

רן נוסבאום רן נוסבאום

 

בדו"חות של קלפרס בלטו בעבר הקרנות הישראליות לרעה. קרנות מובילות בשוק המקומי הראו תשואות אפסיות או אפילו שליליות, ורק JVP התנשאה מעל כולן עם תשואה חיובית מתמשכת לאורך השנים.

 

הדו"ח של חברת המחקר Perqin, הנחשב כאובייקטיבי ביותר משום שכל נתוניו נבדקים על ידי רואי חשבון, חושף את התעשייה המקומית במערומיה. למעט שלוש, אף קרן ישראלית לא מצליחה לבלוט ולהעמיד תשואות חיוביות בולטות. ההצלחה של שתי קרנות ישראליות בלבד, פונטיפקס ו־JVP, מדגישה בעיקר את המחסור במשקיעים שיודעים ליצור ערך.

 

דיונים רבים על מקומה של תעשיית ההון־סיכון בחדשנות העולמית מתקיימים בשנים האחרונות, וקרנות רבות שלא הראו תשואה ושלא התאימו עצמן לדור החדש נעלמו מהרקע. במקומן הופיע דור חדש של קרנות שקשובות לצורכי הסביבה החדשנית בעולם. המצב דומה גם מחוץ לישראל.

 

עם זאת, חלק מהקרנות הוותיקות בישראל דווקא השכילו ליצור דור המשך ותשואות איכותיות למשקיעים שלהן. אם בעבר קרנות דוגמת ג'נסיס, גיזה וג'מיני היו לב ליבה של התעשייה המקומית, הרי שאחרי שנים של אכזבה בתשואות, דור חדש של קרנות הכולל את גלילות קפיטל, TLV פרטנרס של רונה שגב ואיתן בק, אלף של אדן שוחט ומייקל אייזנברג, וגם F2 שקמה מתוך ג'נסיס, ממלא את מקומן. הקרנות הצעירות הללו הן כבר חדשניות ונועזות, והכי חשוב — מבינות שתשואה למשקיעים היא הבסיס להצלחה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x