$
הייטק והון סיכון

בלעדי לכלכליסט

קרן ג'נסיס עוצרת את פעילותה: לא תגייס קרנות חדשות

לאחר שב־2015 יצאה קרן ההון סיכון לגיוס של כ־125 מיליון דולר שלא יצא לפועל, החליטו השותפים־מנהלים על פרישתם לטובת הקמת קרן חדשה, שבה יתמוך מייסד ג'נסיס אדי שלו. הקרן תמשיך להשקיע בחברות הקיימות באמצעות הקרנות הוותיקות

מאיר אורבך 06:4803.11.16

קרן ההון סיכון ג'נסיס פרטנרס עוצרת את גיוסיה, ולא תשקיע בקרן חמישית, זאת לאחר שבשנה שעברה יצאה לגיוס של כ־125 מיליון דולר, שלא יצא לפועל. בעקבות כך הודיעו השותפים־המנהלים ג'וני סאקס וברק רבינוביץ' על פרישתם לטובת הקמת קרן הון סיכון חדשה בהיקף של 50 מיליון דולר, כך נודע ל"כלכליסט".

 

הקרן החדשה, שתיקרא F2Capital, תשקיע בחברות בשלבים מוקדמים ונועדה לתמוך בג'נקשן — אחד ממאיצי הסטארט־אפים הוותיקים בישראל, שהקימה ג'נסיס.

כך למעשה מגיעה ג'נסיס פרטנרס לסוף דרכה כמשקיעה בחברות חדשות בשוק הישראלי, והיא תשקיע רק בחברות קיימות באמצעות הקרנות הוותיקות שלה.

 

מימין: ברק רבינוביץ' וגוני סאקס מימין: ברק רבינוביץ' וגוני סאקס צילום: Yossi Zwecker

 

מדובר באחת מקרנות ההון סיכון הראשונות בתעשייה הישראלית, ועצירת הגיוסים שלה מצטרפת לשורה של קרנות אשר הפסיקו לגייס קרנות חדשות, דוגמת גיזה של זאב הולצמן וג'מיני של יוסי סלע. מרבית הקרנות הוותיקות לא הצליחו להעמיד לעצמן דור המשך או לייצר תשואות מספקות למוסדיים שהשקיעו בהן.

 

600 מיליון דולר ו־100 סטארט־אפים ישראליים

 

ג'נסיס הוקמה בשנת 1997, כשגייסה 75 מיליון דולר לקרן הראשונה שלה. היא מנהלת כיום 600 מיליון דולר בארבע קרנות שונות, שהשקיעו בכ־100 חברות סטארט־אפ ישראליות. ארבע מהן — פרדיים גיאופיזיקל, קליקסופטוור טכנולוגיות, אורכית ופאנדטק — הונפקו בנאסד"ק.

 

במהלך שנות פעילותה רשמה קרן ההון סיכון כמה אקזיטים בולטים, ובהם המכירה של וורקלייט ליבמ תמורת 75 מיליון דולר בשנת 2012 ומכירת פריימסנס לאפל תמורת 350 מיליון דולר בשנת 2013. אחד הכישלונות הבולטים שלה הוא התפרקות חברת מודו של דב מורן.

 

לפני שנה וחצי, לאחר חמש שנות פעילות, שינתה ג'נסיס את מודל האקסלרטור, כך שיכלול שיתופי פעולה של גופים מקומיים ובינלאומיים והשקעות פיננסיות לצד הארכת שהותן של החברות בג'נקשן לחצי שנה. לדברי סאקס, "באמצעות הקרן החדשה אנו נמנף את כל הנכסים שצברנו בעבר וגם נמצה את המודל הקיים של הג'קנשן במטרה להמשיך לתמוך בחברות ולעזור להן למצות את הפוטנציאל".

 

F2Capital תהיה מעתה הבעלים של הג'נקשן ותשקיע בחברות טכנולוגיה בתחומים של ביג דאטה, קישוריות ואינטליגנציה מלאכותית, המצויות בשלבי הסיד.

 

מקימים קרן צעירה בעקבות המגמה בארה"ב

 

בקרן החדשה ישקיעו מייסדי ג'נסיס אייל קישון ואדי שלו, שבשנת 2012 החליט לפרוש מפעילות שוטפת בה וכיום מעורב בעיקר בקרנות הוותיקות שלה. קישון, שהוא השותף המוביל בג'נסיס, ימשיך לנהל עם גרי גנות את פורוטפוליו החברות שלה ואת ההשקעות של הקרנות השלישית והרביעית.

 

התמיכה של שני המייסדים בקרן החדשה מעידה על רוח חדשה בתעשייה המקומית שנוצרה בעקבות המגמה בארה"ב שבמסגרתה מוקמות קרנות צעירות דוגמת אנדריסן הורביץ.

 

"אנחנו פורשים מהקרן הוותיקה בשל חוסר אטרקטיביות ומקימים קרן משלנו שתתאים לדור החדש של היזמים", אמר רבינוביץ' ל"כלכליסט". הפרישה שלו ושל סאקס מגיעה בהמשך לגל פרישות בתעשיית ההון סיכון הישראלית. פורשים נוספים בולטים בתעשייה היו רונה שגב גל ואיתן בק, שעזבו את פיטנגו והקימו את TLV, ואייל ניב שפרש מגיזה ועבר לפיטנגו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x