שליש מהמזון שמיוצר בעולם מושלך לפני שימוש; תראו מה אנחנו זורקים
על פי נתוני סוכנות המזון של האו"ם, אנו משליכים מדי שנה 1.3 טריליון ק"ג של מזון טוב למאכל, לעתים קרובות בגלל מראהו. זה לבד היה מספיק להאכיל 2 מיליארד בני אדם ולפתור לחלוטין את בעיית הרעב בעולם
השלכת מזון יש אינה רק בזבוז כלכלי. יש לה השלכות כבדות גם על הסביבה. ייצור מזון שאיש אינו צורך כרוך בבזבוז אדיר של משאבי טבע - אדמה, מים, דלק, גרעינים, דשנים וחומרי הדברה. כשמדובר בשליש מיותר מכלל הייצור של מזון, הבזבוז של אמצעי ייצור הוא ענק - הייצור של מזון מבוזבז צורך למשל את כל כמות המים השנתית הזורמת בנהר הוולגה, הנהר בעל כמות המים הגדולה ביותר באירופה. אם מזון מבוזבז היה מדינה, היא היתה השלישית בגודלה, אחרי ארה"ב וסין, בתרומה השלילית לפליטת גזי החממה בעולם.
מגזין "נשיונל ג'יאוגרפיק" בדק את המחקרים של סוכנות המזון של האו"ם, ומצא כי מספר סוגי מזון מושלכים לזבל יותר מאחרים. הנה הם לפניכם אלופי הבזבוז במזון. האחוזים מציינים את שיעור המזון הנזרק לזבל בכל קטגוריה.
מוצרי חלב (גבינות, חלב, יוגורט)
17.1% מהייצור נזרק ללא שימוש
בשר (בקר, עופות, חזיר)
21.5% מהייצור נזרק
גרעינים וקטניות
22.1% מהייצור נזרק
לחם, אורז, דגנים
29.1% מהייצור נזרק
דגים ופירות ים
34.7% מהייצור נזרק
פירות וירקות
45.7% מהייצור נזרק
ירקות שורש (תפוחי אדמה, גזר, סלק, צנון)
46.2% מהייצור נזרק