$
הוועידה הכלכלית הלאומית 2016

הוועידה הכלכלית

"קטר הצמיחה של ישראל הוא ילדים שחולמים להגיע רחוק"

מנכ"לית רשת עמל אמרה בוועידת "כלכליסט" כי הדרך לצמצום הפערים החברתיים היא באמצעות חינוך לחשיבה יזמית ולחדשנות: "בבתי הספר שלנו יש מרכזי פיתוח, כמו של גוגל. זה נשמע אוטופי, אבל זה באמת מה שקורה"

עומר כביר 15:4914.09.16
"קטר הצמיחה של מדינת ישראל הוא ילדים יצירתיים שמאמינים בעצמם וחולמים להגיע הכי רחוק שאפשר", כך אמרה מנכ"לית רשת בתי הספר עמל, רוית דום, במהלך הוועידה הכלכלית הלאומית של "כלכליסט", שנערכת היום במלון דייויד אינטרקונטיננטל בתל אביב.

 

 

 

"אני הגעתי למערכת החינוך מעולם התעסוקה", סיפרה דום. "ראיתי שיש פער גדול בין התיאורה למעשי, ושצריך להפוך את המערכת להרבה יותר מעשית. צריך ללמוד תיאוריה, זה חשוב, אבל צריך גם לעבוד בצוות ולהתנסות, להכיר את שוק העבודה, להתחבר לחברות הבינלאומיות. אנחנו עושים את זה באמצעות חינוך ליזמות. בבתי הספר שלנו יש מרכזי פיתוח, כמו של גוגל, שבהם ילדים מפתחים מוצרים אמיתיים ומדהימים. זה נשמע אוטופי, אבל זה מה שקורה אצלנו. אנחנו משלבים טכנולגיות חדשוניות".

 

 


 

"לפני כמה זמן ילדים מבית ספר עמל בצפת, שפיתחו מכשיר לחולי פסוריאזיס שמתריע מפני חשיפת יתר לשמש, התקשרו אלי וספרו שלא רוצים להכניס אותנו לתחרות בינלאומית של גוגל, שנערכה בישראל, כי הם מתחת לגיל 18 ומתחרים שם חוקרים ויזמים מבוגרים. הצלחנו בסופו של דבר להכניס אותם לתחרות. הם התחרו מול מהנדסים, רופאים, דיברו באנגלית רהוטה ושוטפת, הם לומדים במרכזים איך לדבר ולעמוד מול קהל. הם הגיעו לאחד המקומות הראשונים וזכו בפרסים חסרי תקדים.

 

"יש לנו תוכניות חדשנות לילדים ברמלה ובחדרה. רצינו ללמוד אותם בצורה אחרת, לא רצינו שישננו חומר. אז עשינו לילה לבן של מייקתון סביב הנושא של מאדים, בשיתוף חוקרים ואנשי אקדמיה ועם מדפסות תלת-ממד. הילדים התרגשו וזו היתה גאווה גדולה לכולם. אני רוצה שהילדים יאמיני בעצמם ויצליחו, והם אכן מצליחים.

 

דום בוועידת כלכליסט. חייבית שינוי יסודי דום בוועידת כלכליסט. חייבית שינוי יסודי צילום: נמרוד גליקמן

 

"הילדים מחדרה נבחרו לייצג את ישראל בתחרות בטורינו לחיבור בין חינוך לקהילה. הם פיתחו משחקים לילדים עם צרכים מיוחדים, ואחד מהם אמר שם: 'בבית ספר נותנים לי כלים לחיים. אם אני רוצה להצליח בחיים ולהתקדם, יש לי את הקשרים ואני יודע לפתחו דלתות כניסה לתעשייה, כי אני לומד ועובד ומכיר את השפה'.

 

"לא משנה מאיזה מגזר הם, אנחנו מטפלים בכולם, ונותנים להם כלים לתעסוקה. אבל אנחנו מטפלים גם במורים. כבר חמש שנים שמאות מורים ותלמידים עושים פרויקטים מיוחדים מחוץ לכיתה. ביולוגיה כבר לא לומדים אצלנו עם ספרים ושינון חומר. בביולוגיה לדוגמה, אחת המורות שלנו לימדה את חקר הסרטן בשיתוף פעולה עם רופאים וחוקרים, והילדים ביקרו בבתי חולים. הילדים מעורבים, שואלים שאלות, לא מקבלים שום דבר מובן מאליו, וזה מה שאנחנו מלמדים אתם. להיות ביקורתיים ולא לוותר".

 

דום סיכמה: "אנחנו לא מפריעים להם, רק מחברים אותם לכלים ולחברות בינלאומיות כדי שבאמת יצליחו בחיים. זו הזכות שלי לגעת לילדים, לתת להם את התקווה להצליח. אנחנו נותנים להם את כל האפשריות. רק מי שלוקח סיכון, גם אם הוא נכשל, מגלה כמה רחוק אפשר להגיע".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x