הזמן הדרוש למעסיק כדי לחרוץ את גורלכם - 30 שניות
לפי סקר שערכה יחידת המחקר של AllJobs כמעט 60% מהמגייסים מקדישים פחות מחצי דקה לסינון ראשוני של המועמדים; על איזה סעיף בקורות החיים הם מסתכלים ראשון?
- עצה ממומחה: מנהל משאבי האנוש של גוגל משיב לשאלות מחפשי העבודה
- שולחים קורות חיים ולא מקבלים מענה? ייתכן שהמחשב סינן אתכם
- הטעות הקטנה שגורמת ל-58% מקורות החיים להגיע לפח
מסמך קורות החיים אינו ארוך בדרך כלל - מדובר בעמוד או שניים - ואנשי הגיוס נאלצים להתמודד עם כמויות גדולות של מועמדים על כל משרה פנויה. לכן, אין להם זמן רב להקדיש לקריאה קפדנית של כל מסמך. לפי הסקר הקושי הגדול ביותר של המעסיקים בתהליך קבלת קורות החיים הוא ריבוי המועמדים הלא רלוונטיים שהגישו מועמדות. עם זאת, רבע מהמעסיקים היו דווקא מעדיפים לקבל יותר קורות חיים - לדעתם הדבר הקשה ביותר הוא מיעוט פניות למשרה. קושי נוסף אותו ציינו 15% מהמעסיקים היה הפער בין קורות החיים לבין מה שמתברר בראיון העבודה.
נוכח העובדה שמעסיקים מקדישים זמן כה מועט לסינון ראשוני של קורות החיים, חשוב לדעת אילו סעיפים הם בוחנים קודם. על השאלה "איזה סעיף ייבדק ראשון במסמך" השיבו 69% מהנסקרים שהם בודקים את סעיף הניסיון התעסוקתי. לכן, אם אתם כותבים קורות חיים, דאגו לפרט את ניסיונכם באופן מושך וברור ככל הניתן – זה הסעיף שרוב המגייסים יקראו לפני הכל ועל פיו יחליטו אם להמשיך לקרוא.
19% מהמעסיקים השיבו כי הם בודקים קודם דווקא את הפרטים האישיים של המועמד. יצויין כי לפי החוק בישראל אסור להפלות מועמדים בקבלה לעבודה על בסיס מידע שנמצא בפרטים האישיים כמו דת, גיל, מקום מגורים או מצב משפחתי.
אם אתם מרגישים ששליחת קורות חיים למעסיקים משולה לשליחתם לחור שחור וכי אף אחד לא באמת קורא את מה שכתבתם, תשמחו לדעת שמרבית המעסיקים (82%) עוברים על כל קורות החיים שהם מקבלים, ללא יוצא מן הכלל. הסיכוי שקורות החיים שלכם ייקראו גדל אם מדובר במגייס ממין זכר. 90% מהגברים השיבו כי הם עוברים על כל קורות החיים שהם מקבלים לעומת 77% מהנשים.
שלחתם קורות חיים ולא חזרו אליכם? אתם לא לבד. למרות החוק שנכנס לתוקף לאחרונה אשר מחייב מעסיקים לעדכן מועמדים לעבודה לגבי מצבם בתהליך המיון, רק 20% מהמעסיקים העידו שהם מקפידים לענות באופן פרטני לכל אדם ששלח להם מסמך קורות חיים, גם אם התשובה שלילית.