הממשלה אישרה חובת העסקת עובדים עם מוגבלות במגזר הציבורי
על פי ההחלטה, המגזר הציבורי יחוייב בהעסקת עובדים עם מוגבלויות בגובה של 3% מכלל כוח האדם במגזר. בעוד שנתיים תתבקש הממשלה לאשר הרחבה של חובת ייצוג זו לכדי 5%
הממשלה אישרה הבוקר חובת ייצוג של עובדים בעלי מוגבלויות במגזר הציבורי. על פי החלטת הממשלה שהביאו שר האוצר ונציב שירות המדינה, המגזר הציבורי יחוייב בהעסקת עובדים עם מוגבלויות בגובה של 3% מכלל כוח האדם במגזר. בעוד שנתיים תתבקש הממשלה לאשר הרחבה של חובת ייצוג זו לכדי 5% מכלל כוח האדם במגזר הציבורי.
- האוצר ינכה משכר עובדי משרד החוץ את ימי העיצומים אשתקד
- המדינה התעכבה והזכויות של מאות עובדים נכים נפגעו
- ננגיש, נרוויח
כבר בחודש ספטמבר חתם שר הכלכלה נפתלי בנט על צו הרחבה שנגע למגזר הפרטי, לאחר שאת ההסכם יזמו יו״ר ההסתדרות אבי ניסנקורן ויו"ר נשיאות הארגונים העסקיים, צביקה אורן, שחתמו ביניהם על הסכם בנושא כבר בחודש יוני. הצו עליו חתם בנט בספטמבר נועד לקדם שילוב של אנשים עם מוגבלות בשוק העבודה ולפיו המעסיקים יחויבו לייצוג הולם של בעלי מוגבלויות בשיעור של 3% מכלל העובדים. ההסכם חל על מקומות עבודה במשק המעסיקים מעל 100 עובדים.
מאז נחתם הצו נעשו ניסיונות להביא את הנושא גם כהחלטת ממשלה אשר תחייב את אותו הדבר גם בנוגע למגזר הציבורי, אך הדבר נתקל עד כה במחלוקות משפטיות, בין היתר גם בנוגע להגדרה של מהו ״בעלי מוגבלויות״. ההחלטה שהתקבלה הבוקר קובעת כי בעל מוגבלות יהיה מי שיקבעו לו 40% נכות ומעלה. ההחלטה תכול על כל יחידה בה עובדים למעלה מ - 75 עובדים.
החלטת הממשלה מגיעה על רקע איומי ההסתדרות לפתוח בשביתה וזאת בשל מחלוקות בנוגע לשלוש סוגיות שבהן דורש יו״ר ההסתדרות אבי ניסנקורן מהמדינה לפעול: העלאת שכר המינימום, טיפול בנושא עובדי הקבלן ובנושא העסקת בעלי מוגבלות. בהחלטת הממשלה נכתב כי הממשלה רואה חשיבות בשילוב בעלי מוגבלות במקומות תעסוקה.
שר האוצר יאיר לפיד אמר בישיבת הממשלה על ההצעה לשילוב בעלי מוגבלויות במגזר הציבורי כי ״אנחנו מביאים היום לממשלה חוק שמרחיב את העסקת בעלי המוגבליות במגזר הציבורי ל 3%. זו בשורה גדולה לכל בעלי המוגבלויות. זה חלק מעבודה מקיפה וממושכת שאנחנו עושים כדי להגדיל עוד ועוד את תעסוקת בעלי המוגבלויות, זה מרגש לכולנו, משמעותי לכולנו וזה מסוג הדברים שאנחנו רוצים לעשות״.