בנק ישראל: האינפלציה הצפויה מתבססת ברמה של 1.6%
מדובר בשיעור האינפלציה הצפויה הנמוך ביותר שנרשם במשק מאז חודש אפריל 2009, בעיצומו של המשבר הכלכלי העולמי. על פי הערכות הנתון לא ישפיע על החלטת הריבית לחודש אפריל וזו תישאר ללא שינוי
בעקבות שני המדדים השליליים שנרשמו בחודשים ינואר ופברואר, מתבססת האינפלציה הצפויה במשק בחודשיים האחרונים ברמה של 1.6%, זאת בהמשך לרמה של 1.7% בחודשים נובמבר 2013-ינואר 2014. מדובר בשיעור האינפלציה הצפויה הנמוך ביותר שנרשם במשק מאז חודש אפריל 2009, בעיצומו של המשבר הכלכלי העולמי.
- למרות האינפלציה השלילית: תיק הנכסים הצמודים למדד גדל בינואר ב-8.1 מיליארד ש'
- בעקבות המדד השלילי, האינפלציה הצפויה ירדה ל- 1.6%
- עלייה קלה באינפלציה הצפויה; בנק ישראל צפוי להשאיר את הריבית ללא שינוי
את האינפלציה הצפויה, שהיא אחד המשתנים החשובים ביותר בשיקולי מדיניות הריבית של בנק ישראל, מחשב בנק ישראל כממוצע של ההערכות שמפרסמים האנליסטים השונים במשק. מהנתונים החודשיים שמפרסם היום (ד') בנק ישראל מתברר עוד כי על פי שיטת החישוב הנוספת של הבנק, זו של הפרשי התשואות בשוק אגרות החוב הממשלתיות, מסתכמת כעת האינפלציה הצפויה ב- 1.8%. יחד עם זאת, נתון זה נחשב למעט בעייתי ולהרבה פחות אמין, והוועדה המוניטרית של בנק ישראל נוטה לייחס לו חשיבות מועטה יחסית במהלך דיוני הריבית החודשיים.
המדד השלילי של חודש פברואר (מינוס 0.2%) הקטין גם את האינפלציה בפועל, המחושבת 12 חודשים לאחור (מדד פברואר 2014, לעומת מדד פברואר 2013) לרמה של 1.2%. כתוצאה מכך גם האינפלציה בפועל וגם האינפלציה הצפויה נמוכות כעת ממרכז תחום יעד האינפלציה השנתי שקבעה הממשלה (3%-1%).
סביבת האינפלציה נמוכה לא אמורה להשפיע על החלטת הריבית לחודש אפריל, וההערכה היא שהוועדה המוניטרית של בנק ישראל תחליט בסוף החודש להשאיר את הריבית ללא שינוי, ברמה של 0.75%. זאת לאחר שבחודש שעבר הפחית בנק ישראל במפתיע את הריבית ב- 0.25%, במטרה לתמוך בהגברת הפעילות הכלכלית במשק.