$
בארץ

בעקבות המדד השלילי, האינפלציה הצפויה ירדה ל- 1.6%

מדובר בשיעור האינפלציה הצפויה הנמוך ביותר שנרשם במשק מאז חודש אפריל 2009, בעיצומו של המשבר הכלכלי העולמי. ההערכה עם זאת שבנק ישראל ישאיר גם החודש את הריבית ללא שינוי

אמנון אטד 15:0118.02.14

בעקבות המדד השלילי המפתיע שנרשם בחודש ינואר (מינוס 0.6%), ירדה גם האינפלציה הצפויה במשק, בארבעת הימים שעברו מאז פרסום המדד, בשיעור קל של 0.1%, והיא מסתכמת כעת ב- 1.6%.

 

אינפלציה צפויה בשיעור זהה נרשמה כבר בחודש נובמבר האחרון, אולם לאחר מכן עדכן אותה בנק ישראל מעט כלפי מעלה. מדובר בשיעור האינפלציה הצפויה הנמוך ביותר שנרשם במשק מאז חודש אפריל 2009, בעיצומו של המשבר הכלכלי העולמי.

 

את האינפלציה הצפויה, שהיא אחד המשתנים החשובים ביותר בשיקולי מדיניות הריבית של בנק ישראל, מחשב בנק ישראל כממוצע של ההערכות שמפרסמים האנליסטים השונים במשק.

 

אילוסטרציה אילוסטרציה צילום: shutterstock

 

מהנתונים החודשיים שמפרסם היום (ג') בנק ישראל מתברר עוד כי על פי שיטת החישוב הנוספת של הבנק, זו של הפרשי התשואות בשוק אגרות החוב הממשלתיות, האינפלציה הצפויה דווקא עלתה בחודש האחרון בשיעור קל והיא מסתכמת כעת ב- 1.8%. עם זאת, נתון זה נחשב למעט בעייתי ולהרבה פחות אמין, והוועדה המוניטרית של בנק ישראל נוטה לייחס לו חשיבות מועטה יחסית במהלך דיוני הריבית החודשיים.

 

המדד השלילי של חודש ינואר הקטין גם את האינפלציה בפועל, המחושבת 12 חודשים לאחור (מדד ינואר 2014 לעומת מדד ינואר 2013) לרמה של 1.4%. כתוצאה מכך גם האינפלציה בפועל וגם האינפלציה הצפויה נמוכות כעת ממרכז תחום יעד האינפלציה השנתי שקבעה הממשלה (3%-1%).

 

אולם סביבת אינפלציה נמוכה זו לא אמורה להשפיע על החלטת הריבית לחודש מרץ, וההערכה היא שהוועדה המוניטרית של בנק ישראל תחליט בתחילת השבוע הבא להשאיר את הריבית ללא שינוי, ברמה של 1%. זאת בעיקר בשל החשש של חברי הוועדה שריבית נמוכה יותר תגדיל את הביקושים למשכנתאות ותגרום בכך לעלייה נוספת במחירי הדירות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x