$
בארץ

למרות האינפלציה השלילית: תיק הנכסים הצמודים למדד גדל בינואר ב-8.1 מיליארד ש'

תיק הנכסים הכולל תוכניות חיסכון, אגרות חוב ונכסים צמודים בקופות הגמל ובקרנות הפנסיה הסתכם בחודש הראשון של השנה ב-940 מיליארד שקל. גם שוויו של תיק המניות של הציבור גדל ב-10.4 מיליארד שקל. לעומת זאת, נרשמה ירידה של 9.9 מיליארד שקל בשווים של הנכסים הפיננסיים הלא צמודים בחודש זה

אמנון אטד 11:1010.03.14

למרות האינפלציה השלילית שנרשמה במשק בחודשים האחרונים, שוויו של תיק הנכסים הכספיים הצמודים למדד שמחזיק הציבור (תוכניות חיסכון, אגרות חוב ונכסים צמודים בקופות הגמל ובקרנות הפנסיה) דווקא גדל בחודש ינואר בכ- 8.1 מיליארד שקל והסתכם בסוף החודש בכ-940 מיליארד שקל.

 

במקביל, גדל בינואר גם שוויו של תיק המניות שבידי הציבור. שווי תיק המניות הנסחרות בבורסה בארץ גדל בכ-10.4 מיליארד שקל והסתכם בסוף החודש בכ-509.2 מיליארד שקל. שווי תיק המניות הנסחרות בבורסות בחו"ל גדל בינואר בכ-1.1 מיליארד שקל, לרמה של כ-229.9 מיליארד שקל.

 

אילוסטרציה אילוסטרציה צילום: בלומברג

 

לעומת עליות אלה, נרשמה בחודש ינואר ירידה חדה יחסית של כ-9.9 מיליארד שקל בשוויו של תיק הנכסים הפיננסיים הלא צמודים (פיקדונות בנקאיים, אג"ח לא צמודות, מק"מ, חשבונות עו"ש ומזומן), שהסתכם בסוף החודש בכ-988.3 מיליארד שקל. מאומדנים ראשונים שמפרסמת היום (ב') החטיבה למידע ולסטטיסטיקה בבנק ישראל מתברר עוד כי שוויו של תיק הנכסים הכספיים הצמודים למטבע חוץ (אגרות חוב צמודות ונסחרות במט"ח, תוכניות חיסכון צמודות לדולר ופיקדונות בנקאיים במטבע חוץ) ירד בחודש ינואר בכ- 2.2 מיליארד שקל, לרמה של כ- 301.5 מיליארד שקל.

 

כתוצאה ממכלול התפתחויות אלה גדל בינואר שווי תיק הנכסים הכספיים הכולל שמחזיק הציבור בכ-7.4 מיליארד שקל, ורשם בסוף החודש רמת שיא חדשה של כ-2 טריליון ו-969 מיליארד שקל. תיק הנכסים הכספיים שבידי הציבור משקף את שווי הנכסים הפיננסיים (כמו מניות, אגרות חוב, תוכניות חיסכון, פיקדונות בבנקים וחשבונות עובר ושב) שמחזיקים אזרחי ישראל בארץ ובחו"ל. תיק הנכסים אינו כולל את הממשלה ובנק ישראל, ולא את הבנקים המסחריים ואת ההשקעות בארץ של תושבי חוץ.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x