יובל המבלבל
שטייניץ מנסה לערער על לגיטימיות ועדת האיתור למנהל רשות המסים, אבל נופל במבחן העובדות
כיסאו של שר האוצר יובל שטייניץ רועד, אך הוא ממשיך במסע למינוי מקורבו משה טרי לתפקיד בכיר. אחרי שהשבוע הודיע טרי על סירובו להתמנות למחליפו של חיים שני באוצר, חידש שטייניץ את מאמציו למינויו למנהל רשות המסים. על רקע הטענות המטעות שיוצאות מסביבתו, "כלכליסט" עושה סדר בפרשה.
בסוף מרץ הקים שטייניץ ועדת איתור למנהל הרשות. בראש הוועדה עמד שני, וחבריה היו המשנה ליועץ המשפטי לממשלה אבי ליכט, ממלא מקום נציב שירות המדינה אהוד פראוור, ושני נציגי ציבור: יו"ר לאומי דוד ברודט ופרופ' צילי דגן. הוועדה ראיינה עשרה מועמדים מתוך הרשות ו־3–4 מועמדים חיצוניים. במקביל, שטייניץ קידם את מועמדות טרי, לשעבר יו"ר רשות ניירות ערך: כמה ימים אחרי ששמו של טרי עלה לראשונה בפני הוועדה, כבר הופצו ידיעות על כך ששטייניץ החליט למנותו לתפקיד. השניים רק שכחו לבדוק מהם תנאי הסף לתפקיד: ניסיון של לפחות עשר שנים בתחום המסים, שלטרי אין.
הבחירה במשה אשר נעשתה פה אחד
באמצע יולי הודיעה ועדת האיתור על בחירתה במשה אשר, שכיהן בשנים האחרונות כפקיד שומה מפעלים גדולים ברשות. שני ראיונות שקיים שטייניץ עם אשר הספיקו לו כדי להודיע שהוא מבטל את המלצת הוועדה. במקביל חידש שטייניץ את מאמציו למינוי טרי.
שטייניץ פסל את אשר בטענה שאין לו ניסיון ניהולי מספק, אך חברי ועדת האיתור חשבו אחרת: הם התרשמו מיכולתו ומהבנתו את השינויים הדרושים ברשות - ובחרו בו פה אחד.
שטייניץ מנסה לערער את הלגיטימיות של ועדת האיתור, בטענה כי חבר הוועדה דוד ברודט התמודד מול טרי על תפקיד יו"ר לאומי במהלך 2010 - ולכן היה פסול מלדון במועמדותו. הטענה הזו לא עומדת במבחן המציאות. ועדת האיתור כלל לא דנה במועמדות טרי: ביום שבו נקבע הראיון איתו, קיבלה הוועדה מכתב מהיועץ המשפטי של נציבות שירות המדינה שקבע כי אינו עומד בתנאי הסף. באותו רגע ירדה מועמדותו מהפרק, ואף אחד מהחברים לא התבקש לחוות דעה לגבי התאמתו.
שטייניץ בונה על הזיכרון הציבורי הקצר
הטיעון של שטייניץ מתבסס על הזיכרון הציבורי הקצר, אבל האמת היא שטרי מעולם לא היה מועמד לדירקטור בלאומי, שלא לדבר על יו"ר. שטייניץ אמנם עשה שמיניות באוויר כדי לקדם את מועמדותו, אך ועדת המניות בראשות עו"ד מרגלית נוף זיהתה אותו כמועמד פוליטי - ולא כללה את שמו ברשימות מועמדיה לדירקטוריון.
השורה התחתונה היא שב תוך שנה וחצי התערב שטייניץ פעמיים בעבודתן של ועדות ציבוריות במטרה לקדם את מינוי טרי לתפקיד בכיר. הפעם, שטייניץ גם איבד תוך כדי התהליך את המנכ"ל המוערך שלו חיים שני שהתייאש ממנו סופית. אבל מה זה משנה? עוד לא אבדה תקוותנו למצוא לטרי ג'וב.
בתוך שנה וחצי התערב שטייניץ פעמיים בעבודת ועדות ציבוריות כדי לקדם את מינוי טרי לתפקיד בכיר. הפעם, גם איבד תוך כדי התהליך את המנכ"ל המוערך שלו, חיים שני, שהתייאש ממנו סופית