החל מיום ראשון: העובדים הסוציאלים בשביתה
דורשים שיפור של כ-40% במבנה שכרם, המורכב במקרים רבים משכר יסוד הנמוך משכר המינימום. עיני: "מדובר במאבק צודק"
העובדים הסוציאלים ישבתו החל מיום ראשון הקרוב, אם לא תהיה התקדמות במגעים עם משרד האוצר על שינוי מבנה שכרם.
השביתה תקיף את כל העובדים הסוציאלים במגזר הציבורי, כולל המדינה, הרשויות המקומיות ושירותי בריאות כללית, ובסך הכל תקיף כ-10,000 עובדים סוציאלים. 5,000 העובדים הסוציאלים העובדים בעמותות השונות שמספקות בין השאר שירותים למדינה לא ישבתו, שכן הם במעמד של עובדי קבלן ואינם עובדים ישירות במדינה.
במסגרת השביתה לא תהיה קבלת קהל או טיפול בתיקים בלשכות הרווחה ברשויות המקומיות, לא יינתנו חוות דעת שונות מצד עובדים סוציאלים בשירות המבחן לנוער ומבוגרים, לא יינתן טיפול מצד עובדים סוציאלים בבתי החולים של המדינה והכללית ועוד.
העובדים הסוציאלים דורשים שינוי דרמטי של מבנה השכר שלהם, המורכב במקרים רבים משכר יסוד הנמוך משכר המינימום, ועליו תוספות שונות או אך השלמת הכנסה.
הממונה על השכר באוצר, אילן לוין, מוכן לתוספת שכר של כ-16.25%, כלומר 10% מעל התוספת שיקבלו כלל עובדי המגזר הציבורי מינואר האחרון עד 2013, לפי ההסכם שנחתם בנושא בין ההסתדרות למדינה בנובמבר האחרון.
עם זאת, העובדים הסוציאלים דורשים שיפור שכר של כ-40%, כאשר שכר הבסיס יהיה גבוה משכר המינימום, החזר הוצאות טלפון נייד ורכב על עבודה בכוננויות והעלאת דרגות גם לפי ותק ולא רק לפי תפקיד. כמו כן, דורשים באיגוד העובדים הסוציאלים כי כל הסכם יורחב בצו מיוחד של שר התמ"ת, כך שיוחל גם על העובדים בעמותות.
ב-2008 שבתו העובדים הסוציאלים במשך כשלושה חודשים בשל האלימות נגדם ועומס עבודה חריג. בסוף השביתה קיבלו תקצוב של 14 מיליון שקל לאבטחה ותוספת של 220 תקנים, רובם ברשויות המקומיות.
"האוצר דחק אותנו לפינה"
יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, אמר היום כי "ההסתדרות עומדת מאחורי העובדים הסוציאלים בכל כוחה. מדובר במאבק צודק של עובדים שעושים שליחות חברתית ומטפלים במצוקות הקשות ביותר. אנו נעמוד על כך שכל הסכם שיתגבש עם האוצר יחול על כלל העובדים, לרבות עובדי העמותות והארגונים, ולא רק על עובדי המגזר הציבורי".
יו"ר האיגוד איציק פרי הדגיש את הקושי של העובדים הסוציאלים לפתוח בשביתה. "כעובדים האמונים על סיוע לאוכלוסיה במצוקה בכל מהלך החיים קשה לנו לצאת לשביתה אולם האוצר דחק אותנו לפינה. בתנאי השכר העלובים שלנו היום אי אפשר להמשיך ולספק את השירות הטוב ביותר למקרים שאנו מטפלים בהם".