$
בארץ

כרמל שאמה: "יש לקבוע שכר מינימום של 50 שקל לשעה בענף הבנייה"

במהלך דיון של ועדת הכלכלה טען שאמה כי צריך להגדיל את מספר העובדים הזרים בענף על מנת להגדיל את היצע הדירות. צבי אקשטיין: "אין מחסור של עובדים בענף הבנייה"

כתב כלכליסט 12:5202.02.11
יש להרחיב את מספר העובדים המקצועיים הזרים לצד הכשרת ישראלים ולקבוע שכר מינימום של 50 שקל לשעה בענף הבנייה. כך אמר הבוקר (ד') יו"ר ועדת הכלכלה של הכנסת, ח"כ כרמל שאמה, בתום דיון סוער שעסק במצוקת כוח האדם בענף הבנייה. .

 

לדברי שאמה: "נושא מצוקת הנדל"ן בוער בקרב

הציבור ואין ספק כי הרחבת שוק העובדים מחד והגברת הכשרת העובדים הישראלים תאפשר להגדיל את היצע הדירות". לדבריו, רק הרחבת היצע קרקעות בלי ידיים עובדות לא יתרום כלום - "אנשים לא יגורו באוהלים על הקרקעות האלו" סיכם שאמה.

 

המשנה לנגיד בנק ישראל, פרופ' צבי אקשטיין, טען בדיון כי בענף הבנייה אין מחסור של עובדים, שכן בעוד שמחירי הדיור עלו ועלה גם הביקוש לעובדים, שכרם של העובדים בענף לא עלה באופן דרמטי. לדבריו, אם היה מחסור בעובדים שכרם היה עולה. עוד הסביר אקשטיין כי ב-2010 נוספו למשק 110 אלף עובדים, ושליש מתוכם, כ-35 אלף ישראלים, נוספו לענף הבנייה.

 

המשנה לנגיד הסכים כי במשק יש מחסור בדירות שנוצר בעשור האחרון, מאחר וכמות הדירות שנבנו היתה נמוכה מהגידול באוכלוסיה. אם כי לטענתו, ההפרש שנוצר עומד רק על 60 אלף דירות ושחרור קרקעות לבניית 40 אלף דירות בשנה יביא לצמצום הפער.

 

ח"כ יצחק וקנין מש"ס תקף את המחקרים השונים התומכים בהוצאת העובדים המקצועיים הזרים מהארץ: "אני לא יודע איפה אתם חיים. דירה בשלומי שעלתה 250 אלף שקל תגיע למיליון שקל ואתם תמשיכו לכתוב מחקרים שאין להם קשר למציאות. תהיה בסוף התפוצצות".

 

ח"כ יעקב כץ אמר בדיון כי "אנו נמצאים כרגע במצב קטסטרופלי הדורש פתרונות מיידיים. מדינת ישראל צריכה להכשיר כוח אדם לעבודת כפיים ובמקביל להביא עוד 20 אלף סינים להשלים את העבודה ואת המחסור בדירות באופן מהיר".

 

מנכ"ל התאחדות הקבלנים, מוטי כידור, הציג בוועדה את עמדת התאחדות הקבלנים לפיה יש לספק לענף הבנייה מכסה של 20 אלף עובדים זרים לחמש השנים הבאות, וזאת לנוכח מחסור של כ-100 אלף יחידות דיור שנוצר כתוצאה מהירידה בהתחלות הבנייה בשנים האחרונות לצד גידול במשקי הבית בישראל. העובדים יאפשרו לדבריו להאיץ את הליכי הבנייה ולהדביק את הפערים שנוצרו בין הביקוש להיצע.

 

לפני כחודש החליטה הממשלה להגדיל את מכסת העובדים הפלסטינים ב-4,000 עובדים נוספים, אך בשל התנגדות מצד שרים בממשלה ההחלטה לא יושמה, וכרגע מועסקים בענף בישראל כ-16 אלף עובדים פלסטינים וכ-6,000 עובדים זרים בלבד.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x