"צריכה להיות משרה מספיק טובה כדי להצדיק את ההקרבה"
אסנת אביטל, מהנדסת סביבתית: פעם מעסיק שאל אותי בראיון 'איך תסתדרי בתור אמא עם פרויקט לחוץ'? התשובה הנכונה היא שזה לא עניינו. לי לא היה אומץ להגיד את זה ישירות"
המקצוע שלי: "לפני ההיריון עבדתי כמהנדסת סביבה ועסקתי בתכנון פרויקטים. יש לי תואר שני בהנדסת סביבה ואני בוגרת ממר"ם".
אחרי הלידה: "חיפשתי עבודה בהנדסת סביבה וגיליתי שקשה מאוד להיכנס לתחום במשרה חלקית. מצד אחד זה ענף שמשווע לידיים עובדות ומצד שני נתקלתי בקשיים במציאת עבודה שתתאים לי כאמא. לפני ההיריון חשבתי שארצה לחזור למשרה מלאה, אבל זה מאוד קשה. אני לא רוצה שמישהו אחר יגדל לי את הילד, לא בשביל זה הבאתי אותו לעולם".
בררנית, דווקא בגלל הילד: "כשצריכים לחזור מחופשת לידה, הוויתור על להיות עם הילד הוא קשה, אבל הכרחי. יש פן נוסף שלא היה לפני הלידה: בעבר אם לא הייתי מוצאת עבודה בתוך חודשיים הייתי מתפשרת, היום לא. יש ייסורי מצפון כשמשאירים את הילד בגן בגיל צעיר, ולכן יש תחושה שצריכה להיות סיבה מספיק טובה כדי להצדיק את היציאה מהבית. מכיוון שההקרבה של לא להיות עם הילד היא כה גדולה, אני לא מוכנה להתפשר על המשרה - לא על התנאים ולא על תחום העניין. לשמחתי בסוף מצאתי משהו שעניין אותי - התקבלתי להיות מתכנתת בחצי משרה של מוצר לשוק הסביבתי. זה לא ממש התחום שלי, אבל די קרוב".
לחפש עבודה בתור אמא: "יש חששות מצד המעסיקים, אבל הם לא אומרים את זה במוצהר. פעם פשוט ראו את כיסא התינוק ברכב ושאלו אותי על זה, ופעם הנושא פשוט הועלה על ידי המראיין. הוא שאל 'איך את חושבת שתסתדרי בתור אמא? האם תעמדי בלחץ של פרויקט מורכב?' עניתי שיש לי גיבוי מהמשפחה, אבל התשובה הכי נכונה היא להגיד שזה לא עניינו של המעסיק ושאני אסתדר. לי לא היה אומץ להגיד את זה ישירות. יש גם את המגבלה הגיאוגרפית, את מוגבלת לעבוד קרוב לבית. תמיד יש לך בראש את המחשבה ש'מה אם יקרה משהו, הילד יצטרך אותי וייקח לי שעה להגיע?'".
מסר למעסיקים: "להעסיק אמא זה דווקא יתרון. לאמהות יש מחויבות גדולה יותר למקום העבודה. נשים בכלל, ואמהות בפרט, מתקתקות עבודה ולא מורחות את הזמן. הן באמת באות כדי להשלים כמה שיותר משימות".