מה יש בפנים: דורסל
דו־תחמוצת המנגן, אשלגן קאוסטי, אבץ ואנרגיה. אבל בפועל - התוכן האמיתי של הסוללה מהווה רק כ־0.0000000006% ממשקלה, כל השאר זו עטיפה שהולכת לזבל.
דו־תחמוצת המנגן
הבית שאליו מגיעים האלקטרונים אחרי שהם משלימים סיבוב במעגל החשמלי. וגם אחד החומרים התעשייתיים המוקדמים ביותר. עוד בתקופת האבן למדו בני האדם לאסוף את דו־תחמוצת המנגן, שמופיעה בטבע בתור אבן שחורה ומלכלכת שנקראת פירולוזיט, ולהשתמש בה בציורי המערות שלהם.
אשלגן
ממס רב־עוצמה. נקרא גם אשלגן הידרוקסיד או מימת האשלגן, ויכול להיות שזו הבורית הנזכרת בספר ירמיהו. השימוש המפורסם ביותר שלו היה הפיכת שומן חיות לסבון לפני שכולם עברו להשתמש באל־סבון. תפקידו בסוללה הוא לעכל את האבץ ולפרק ממנו אלקטרונים. הזרם החשמלי שמפיקה הסוללה אינו אלא מסעם המרגש של האלקטרונים המיותמים למצוא להם בית חדש.
אבץ
יסוד מתכתי נפוץ. עשרות מהאנזימים שלנו - החלבונים שמווסתים פעילות כימית בגוף - מבוססים עליו. בתעשייה משתמשים בו בעיקר לציפוי פלדה בתהליך שנקרא "גלוון". פעם היו מגנים על האבץ שבסוללה באמלגם - כמו זה של סתימות שיניים מהסוג הישן. אמלגם עשוי מכספית שמזיקה מאד לסביבה, ולכן החוק מחייב אותנו להיפטר מסוללות בצורה מסודרת. אבל כמות הכספית בסוללה הלכה וירדה, וב־15 השנה האחרונות מייצרים סוללות אלקליות בלעדיה. למחזר סוללות זה יפה, אבל הפאניקה עם הכספית שמרעילה את האדמה כבר לא רלבנטית.
אנרגיה
בקילו סוללות יש אנרגיה זמינה שמסוגלת להניע טונה במהירות של כ־80 קמ"ש. אבל כפי שאיינשטיין סיפר לנו, לאנרגיה יש מסה ולכן גם משקל. התוכן האמיתי של הסוללה מהווה רק כ־0.0000000006% ממשקלה, כל השאר זו עטיפה שהולכת לזבל.